AdvokatWatch

Justitsministeriet nedlægger sit it-fællesskab

Når Statens It fra 2021 overtager driften af it-systemer i landets ministerier, nedlægger Justitsministeriet sit it-fællesskab. Det betyder omstruktureringer i bl.a. Kriminalforsorgen.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Som led i at Statens It fra 2021 får ansvaret for at drive it-systemerne på tværs af landets ministerier nedlægger Justitsministeriet samtidig sit it-fælleskab. Det oplyser it-direktør Stine Hegelund Bertelsen til Digitech.

Det betyder blandt andet, at Kriminalforsorgen kommer til at ændre sin it-strategi fra fokus på en række forskellige kunder i de forskellige myndigheder, til kun at have fokus på én kunde.

"Det er både en teknisk og en organisatorisk transformation. Lige nu er vi i gang med rent teknisk at flytte myndighederne over til Statens It, og det afstedkommer så denne nye rolle for os i form af, at vi fremover i højere grad skal være en forretningsvendt it-organisation – her skal vi blandt andet se nærmere på, hvilke it-systemer og kompetencer vi skal have," siger Stine Hegelund Bertelsen til Digitech.

Denne artikel er bragt af vores søstermedie ITWatch.

Forsvarsadvokat kritiserer lukkede døre i terrorsag

Fyldte fængsler har ikke plads til justitsministers lovforslag

Forsvarsadvokat klager over Kriminalforsorgen og vil have Advokatsamfundet på banen 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier