AdvokatWatch

Advokat: Regel spænder ben for den frie prisaftale mellem klient og advokat

Hvis man ønsker at fremme den frie konkurrence på pris og udviklingen af alternative prismodeller, er man nødt til at fjerne en regel i Retsplejeloven, lyder det fra advokat Anders Etgen Reitz.

Advokat Anders Etgen Reitz. | Foto: Iuno/PR

Det er ikke nødvendigvis advokaterne, der bremser udviklingen i måden at prissætte juridiske ydelser på, men derimod reglerne på området for salærberegning. Sådan lyder det fra advokat Anders Etgen Reitz, der er partner og bestyrelsesformand i advokatfirmaet Iuno.

Ifølge Retsplejelovens §126 stk. 2 og tidligere domme inden for salærberegning kan man ikke fastsætte en pris, der er helt uafhængig af tid. Den er dermed med til at binde advokaterne til den traditionelle timesatsmodel og udgør den reelle stopklods på vejen mod nye faktureringsmodeller, mener han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier