AdvokatWatch

Advokaters lønninger stiger: De bedst betalte sidder i de største firmaer

De bedst lønnede arbejder på de store advokatkontorer i København, hvor månedslønnen nærmer sig 100.000 kr. Over det seneste år er advokaternes lønninger steget med over seks procent.

Hyren er bedst på de store advokatkontorer i København, hvor blandt andre Gorrissen Federspiel holder til. | Foto: PR

Advokaternes lønninger er over det seneste år steget med over seks procent. De bedst lønnede arbejder på de store advokatkontorer i København, hvor månedslønnen nu nærmer sig 100.000 kr.

Det fremgår af en ny lønstatistik fra Djøf Advokat, skriver Berlingske.

Advokaterne får imidlertid lov til at knokle for pengene. Den gennemsnitlige arbejdstid for advokater er 46 timer om ugen, mens advokatfuldmægtige i gennemsnit lægger 47 timer om ugen på arbejdspladsen.

"Det er flotte lønstigninger, men der bliver også krævet rigtig meget af advokaterne, og der bliver arbejdet rigtig mange timer. Advokatbranchen ligger i top timemæssigt. Og det er et tegn på, at branchen ikke har lyttet," siger Mathias Krarup, formand for Djøf Advokat, til avisen.

En ny undersøgelse viser, at flere advokater end nogensinde før overvejer at vinke farvel til advokatbranchen på grund af massivt arbejdspres.

På advokatkontorerne i hovedstaden får en advokat med en anciennitet på over fem år 93.415 kr. om måneden i gennemsnit, mens en advokat med et til to års anciennitet får 73.993 kr. om måneden. I Aarhus, Odense og Aalborg er månedslønnen for en advokat med mindst fem års anciennitet 79.829 kr., mens en advokat med et til to års anciennitet i gennemsnit tjener 72.767 kr. om måneden i landets næststørste byer. I virksomhedernes juridiske inhouse-afdelinger tjener man som advokat med over seks års anciennitet 85.220 kr. om måneden i gennemsnit.

"Der er højere krav til at være partner i dag"

Advokater savner balance mellem arbejde og privatliv

To ud af tre advokater overvejer at forlade branchen 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier