AdvokatWatch

Revisorformand til de danske myndigheder: Stil viden om hvidvask til rådighed

Adm. direktør i FSR, danske revisorer, Charlotte Jepsen, opfordrerer i en kronik i Børsen myndighederne til at stille viden om mulig hvivask til rådighed.

Foto: PR

Der er høje forventninger til indsatsen mod hvidvask rettet mod den finansielle sektor og rådgiverbranchen. Det mener Charlotte Jepsen, adm. direktør i brancheorganisationen FSR, Danske revisorer i en kronik i Børsen.

Nu når sektoren selv har investeret enormt i ansatte til at tage sig af compliance-området og nye it-systemer, opfordrer hun de danske myndigheder til selv at komme på banen.

"Når politikerne pålægger bankerne og andre en stor opgave, som myndighederne i princippet selv kunne løse, så er det også rimeligt, at myndighederne stiller deres viden til rådighed. Og ikke blot de nationale og supranationale risikovurderinger, men også viden om konkrete sager og sagskomplekse," skriver Charlotte Jepsen i Børsen.

Hun støtter derfor ideen om en  Fælles Efterretningsenhed for Hvidvask og Terrorfinansiering (FEHT), som Finans Danmark har forslået og peger på, at det vil være naturligt at invitere advokater og revisorer med om bordet.

Denne artikel er bragt af vores søstermedie FinansWatch.

Compliance-firma vinder legaltech-pris

Bagmandspolitiet: Risiko for hvidvask i bankerne er kun middel

Tidligere PET-chef siger op i Danske Bank 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier