AdvokatWatch

Dansk Industri opfordrer medlemmer til mediation frem for retssag

Medlemmer bliver opfordret af Dansk Industri til at vælge mediationsvejen frem for at lade konflikter ende i retssager. I et samarbejde med Mediationsinstituttet får 20 virksomheder mulighed for at få løst en konflikt ved mediation.

Industriens Hus | Foto: søren nielsen

Dansk Industri slår nu endnu et slag for mediation til løsning af medlemmernes konflikter.

I samarbejde med Mediationsinstituttet, som er stiftet af Advokatsamfundet, lancerer organisationen et projekt, der skal udbrede kendskabet til mediation. 20 virksomheder får mulighed for at løse en konflikt ved mediation, lyder det fra Dansk Industri.

"Timingen er god, for virksomhederne har i lang tid efterspurgt en bedre måde at løse konflikter på. Konflikter eskalerer hurtigt, og det gør omkostningerne også. Og her tænker jeg ikke kun på regningen til advokater, men også på alle de ressourcer, man bruger internt," siger Kim Haggren, underdirektør i Dansk Industri.

Argumentet fra Haggren lyder, at der både er tid og penge at spare for medlemmerne, hvis konflikterne bliver løst, inden de ender i retssalen.

Dansk Industri er i øvrigt en af de otte organisationer, som tidligere på året sendte brev til justitsministeren om at igangsætte lovforberedende arbejde, der kan føre til en lov om mediation.

Advokatnævnet sparer tid og ressourcer med mediation 

Kun 200 ud af 40.000 faglige stridigheder ender med retssag eller voldgift 

Sender opråb til minister: Otte organisationer kæmper for mediationslov

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier