AdvokatWatch

Digitalt indfødte advokater vil have visuelle værktøjer

Den næste generation af advokater vil have digitale, visuelle værktøjer, der er nemme at bruge, viser en amerikansk undersøgelse blandt jurastuderende.

Digitalt indfødte vil have visuelle værktøjer i stedet for ord. | Foto: Colourbox/1553154

De kaldes generation Z, de er digitalt indfødte, og de af dem, der er på vej ind i advokatbranchen, har en særlig præference for digitale, visuelle værktøjer, som er nemme at bruge.

Det skriver Artificial Lawyer på baggrund af en undersøgelse foretaget af reseach-firmaet Lexisnexis, hvor mere end 5000 jurastuderende fra 201 juridiske fakulteter i USA har deltaget. 

Undersøgelsens formål er at "forstå fremtidens advokaters holdning til juridisk research", og det skal altså være nemt at gå til, svarer de studerende.

I forbindelse med valg af en juridisk research-platform svarer næsten 73 procent, at de foretrækker "ease-of-use", mens 60 procent siger, den afgørende faktor er hastighed. 77 procent svarer, at visualiseringsværktøjer er "meget nyttigt" til at finde relevante resultater.

De unge jurastuderende slipper nok ikke helt for ordrige dokumenter, men deres svar viser ikke desto mindre, at den kommende generation af advokater ønsker at skabe sig et overblik over juridisk viden med andet end tekst.

Tre firmaer nomineret til legaltech-pris

Legaltech-direktør om millionindsprøjtning: "Det er stort for os, og det er stort for legaltech i Danmark"

Studenterforening prikker til "konservativ" advokatbranche med tech-festival 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier