AdvokatWatch

Erhvervsminister vil have revisorers navne frem i lyset

Et lovforslag skal gøre op med Revisornævnets praksis om at anonymisere kendelser mod revisorer, der har brudt reglerne.

Simon Kollerup, erhvevsminister | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Hvis en revisor bryder loven, skal offentligheden kende hendes eller hans navn.

Det mener erhvervsminister Simon Kollerup (S), som med et nyt lovforslag vil gøre op med anonymiserede kendelser i Revisornævnet. Simon Kollerup siger til Ekstra Bladet, at lovforslaget kommer som en reaktion på sagen om "kvotekongerne", hvor to revisorer blev meldt for at have for tætte forbindelser til en række storfiskere, som var deres kunder.

"Det kan ikke være rigtigt, at revisorer kan overtræde reglerne og blive pålagt historisk store bøder og betingede frakendelser, uden at offentligheden får det at vide. Revisorer skal sikre og opretholde tilliden til de finansielle informationer, vores samfundsøkonomi bygger på. Derfor er det alfa og omega, at vi også kan have tillid til dem," siger Simon Kollerup til Ekstra Bladet.

Som en del af den kommende kontrolpakke foreslår regeringen, at revisorernes navne skal offentliggøres i forbindelse med Revisornævnets afgørelse og efter to år anonymiseres.

13 franske advokater forlader KPMG og vender tilbage til advokatfirma 

Professor om oplysningspligt ved skatterådgivning: Der er tale om gummibestemmelser

Danske Advokater: Revisorer kan bare komme an – men advokattitlen skal der ikke røres ved 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier