Skatteadvokat kritiserer stop af statstilskud i sager om udbytteskat

Skatteadvokaten Torben Bagge kritiserer ny lovgivning, der stopper for dækning af formodede udbyttesvindleres udgifter til advokater. Advokaten repræsenterer selv 110 selskaber, som er en del af sagen.
Skatteadvokat Torben Bagge | Foto: Finn Frandsen
Skatteadvokat Torben Bagge | Foto: Finn Frandsen

Til nytår er det ikke længere muligt for mistænkte at få refunderet deres udgifter til advokater i sager om tilbagebetaling af udbytteskat. Det har et flertal i Folketinget sat en stopper for.

Torben Bagge, partner og leder af skatteafdelingen i TVC Advokatfirma, mener, at det en uskik at lave lovgivning møntet på bestemte personer, særligt taget i betragtning af, at det endnu ikke er blevet bevist, om de er svindlere.

Det fortæller han til DR.

"Man kunne da godt forledes til at få den tanke, at den her nye lovgivning kommer, fordi skattemyndighederne er bange for, om man kan vinde sagerne, hvis man får behørig modstand. Det her kan betyde, at nogle af sagerne stopper, fordi de involverede ikke har råd til at betale deres advokater," siger Torben Bagge til mediet.

Skatteadvokaten risikerer dermed også at miste flere sager, da han ifølge DR repræsenterer 110 selskaber, som har tilbagesøgt et større milliardbeløb i den store udbytteskattesag.

Hidtil har ordningen fungeret sådan, at hvis en person mistænkt for svindel vandt klagesagerne, fik klageren alle sine udgifter dække. Mens staten betalte halvdelen af udgifterne, hvis klagesagerne i udbyttesagen blev afvist.

Skatteadvokaten Torben Bagge er derimod fortaler for en ændring af reglerne, så tilskuddet til advokatudgifterne kun bliver sløjfet, hvis det bliver bevist, at der er tale om svindel.

Staten sætter stopper for dækning af udbyttesvindleres udgifter til advokater

Danmark har betalt amerikanske advokater millionbeløb i udbytteskat-skandalen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også