Forsvarsadvokater: Umuligt at opklare omfanget af fejl i DNA-beviser

Forsvarsadvokater vurderer, at flere straffesager kan være påvirket af fejlagtige DNA-beviser, men det er umuligt at opklare omfanget, lyder det i Berlingske.
Forsvarsadvokat Thorkild Høyer | Foto: Jesper Mortensen
Forsvarsadvokat Thorkild Høyer | Foto: Jesper Mortensen

Det er noget nær umuligt at opklare, men flere forsvarsadvokater frygter, at der formentligt er endnu flere tilfælde af fejl i DNA-beviser, end den ene der indtil nu er opdaget.

Det skriver Berlingske.

"Vi har ikke adgang til det materiale, der kan opklare det. Vi har ingenting. Det er et problem, at man som forsvarsadvokat ikke selv kan gå ind og tjekke op," siger forsvarsadvokaten Thorkild Høyer til Berlingske.

Også fra politisk side er der bekymring omkring sagen om DNA-beviser. Flere politikere vil have en undersøgelse af området, skrev Berlingske mandag.

Fejl i DNA-beviser brugt i en straffesag fik for nylig Rigsadvokaten og Rigspolitiet til at ændre retningslinjer for brug af DNA som bevismateriale. Sagen kommer samtidig med, at Rigsadvokaten og Rigspolitiet er i gang med at gennemgå mere end 10.000 straffesager for potentielle fejl i brugen af teledata. Ifølge Thorkild Høyer er sagerne bevis på, at man ikke altid kan stole på digitale oplysninger, og derfor bør det ifølge forsvarsadvokaten være muligt at gemme oplysninger.

DF's retsordfører beder justitsminister om redegørelse efter ny DNA-sag

DNA-fejl bekymrer forsvarsadvokater 

Politi skærper regler om dna efter fejlagtig mistanke 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også