AdvokatWatch

Forsvarsadvokater: Umuligt at opklare omfanget af fejl i DNA-beviser

Forsvarsadvokater vurderer, at flere straffesager kan være påvirket af fejlagtige DNA-beviser, men det er umuligt at opklare omfanget, lyder det i Berlingske.

Forsvarsadvokat Thorkild Høyer | Foto: Jesper Mortensen

Det er noget nær umuligt at opklare, men flere forsvarsadvokater frygter, at der formentligt er endnu flere tilfælde af fejl i DNA-beviser, end den ene der indtil nu er opdaget.

Det skriver Berlingske.

"Vi har ikke adgang til det materiale, der kan opklare det. Vi har ingenting. Det er et problem, at man som forsvarsadvokat ikke selv kan gå ind og tjekke op," siger forsvarsadvokaten Thorkild Høyer til Berlingske.

Også fra politisk side er der bekymring omkring sagen om DNA-beviser. Flere politikere vil have en undersøgelse af området, skrev Berlingske mandag.

Fejl i DNA-beviser brugt i en straffesag fik for nylig Rigsadvokaten og Rigspolitiet til at ændre retningslinjer for brug af DNA som bevismateriale. Sagen kommer samtidig med, at Rigsadvokaten og Rigspolitiet er i gang med at gennemgå mere end 10.000 straffesager for potentielle fejl i brugen af teledata. Ifølge Thorkild Høyer er sagerne bevis på, at man ikke altid kan stole på digitale oplysninger, og derfor bør det ifølge forsvarsadvokaten være muligt at gemme oplysninger.

DF's retsordfører beder justitsminister om redegørelse efter ny DNA-sag

DNA-fejl bekymrer forsvarsadvokater 

Politi skærper regler om dna efter fejlagtig mistanke 

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier