AdvokatWatch

FSR modsiger Advokatsamfundet: "Retssikkerhed og konkurrence er ikke hinandens modsætninger"

Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR, skriver i en kommentar i Berlingske, at Advokatsamfundet "tager retssikkerheden som gidsel" i kampen for at undgå konkurrence fra revisorerne.

Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR - danske revisorer | Foto: Danske Revisorer

Det ene udelukker ikke det andet. Det mener Charlotte Jepsen, adm. direktør i FSR – danske revisorer, med henvisning til konkurrence som det ene og retssikkerhed som det andet.

Den efterhånden ophedede debat mellem advokat- og revisorstanden på Berlingskes opinionssider fortsætter tilsyneladende ufortrødent, og denne gang er det altså FSR, der melder sig på banen med en kommentar til Advokatsamfundets tidligere indlæg i avisen.

Charlotte Jepsen skriver, at hun ligesom Advokatsamfundet mener, at det er vigtigt at værne om retssikkerheden, når advokater varetager klienters interesser i tvister eller retssager.    

"Men vi mener omvendt ikke, at det er i orden eller for den sags skyld i samfundets interesse, at advokatbranchen bruger retssikkerheden som gidsel til at blokere for fri konkurrence på rådgivningsmarkedet. Retssikkerhed og konkurrence er ikke hinandens modsætninger," skriver direktøren.

Debatten er hed netop nu, fordi konkurrencemyndighederne er i gang med at undersøge markedet for juridiske ydelser. På den ene side ønsker revisorerne en liberalisering af advokatmarkedet, på den anden side ønsker advokaterne at fastholde deres særstatus og dertilhørende regler om blandt andet fuldstændig uafhængighed.

Striden mellem de to parter er ikke ny, men den forestående afgørelse fra konkurrencemyndighederne kan få stor betydning både for den ene og den anden part. Charlotte Jepsen henviser i sin kommentar til liberalisering af revisorbranchen i 2003 og 2008, som blandt andet har åbnet for ejerskabsreglerne – en ordning, hun også gerne ser i advokatbranchen.

Danske Advokater: Revisorer kan bare komme an – men advokattitlen skal der ikke røres ved

Revisorbosser vil have opgør med advokattitlen

Advokatsamfundet: Prisen for konkurrence må ikke være retssikkerhed  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier