AdvokatWatch

Danske Advokater: Revisorer kan bare komme an – men advokattitlen skal der ikke røres ved

Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater, skriver i en kommentar i Berlingske, at advokaterne gerne tager konkurrencen op med revisorerne. Så må kunderne stemme med fødderne, lyder det.

Paul Mollerup, adm. direktør i Danske Advokater. | Foto: PR/Danske Advokater

De kan bare komme an, revisorerne.

Sådan lyder opfordringen fra Paul Mollerup, adm. direktør for Danske Advokater, i en kommentar i Berlingske. Direktøren sender en sjælden skarp kritik til de to topchefer fra Deloitte og PWC, som sidste uge skrev i Berlingske, at de ønsker et opgør med advokattitlen for at skabe større konkurrence på markedet for juridiske ydelser.

"Revisorerne kan bare komme i sving på det frie marked, og hvis kunderne mener, at revisorer er bedre til advokatarbejde end advokater, kan kunderne jo stemme med fødderne. Med titlen advokat ved kunderne altid, at de får en uafhængig rådgivning uden falske lodder i vægtskålen. Sådan bør det naturligvis være i et ordentligt retssamfund," skriver Paul Mollerup.

I sidste uge skrev adm. direktør Mogens Nørgaard Mogensen fra PWC og adm. direktør Anders Dons fra Deloitte i en kronik i Berlingske, at konkurrencemyndighederne bør gøre op med advokattitlen på det område af den juridiske rådgivning, som ikke handler om sager, der føres ved domstolene. 

Debatten er blusset op, fordi Konkurrencerådet netop nu er i gang med at undersøge markedet for juridiske ydelser. Revisions- og konsulentvirksomhederne forsøger at udvide deres forretninger med juridisk rådgivning, og hvis de for alvor får hul igennem til det marked, vil de potentielt stå som hårde konkurrenter for advokatfirmaerne.

Ifølge Paul Mollerup er det en "uskik", at et revisions- og rådgivningsfirma først kan være revisor for en virksomhed og derefter tilbyde rådgivningsydelser, som de ved gennemgang af bilag ved er billigere, end virksomheden køber i dag. Han understreger, at Danske Advokater går ind for lige konkurrencevilkår, så hvis revisorerne vil konkurrere med advokaterne om juridiske ydelser, skal der gælde samme regler for interessekonflikter for begge parter.

Advokatsamfundet: Prisen for konkurrence må ikke være retssikkerhed 

Direktør i FSR: Revisorerne vil gå i offensiven for at få advokater omfattet af EU-direktiv

Danske Advokater: Revisorer skyder helt ved siden af 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier