AdvokatWatch

Advokat med fortid i Rigspolitiet: Teledatasagen kalder på kulturændring

Der er brug for en gennemgribende ændring af kulturen hos politi og anklagemyndighed, mener advokat Birgitte Arent Eiriksson, som har en fortid hos både Rigspolitiet og Rigsadvokaten.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Skandalen med fejl i teledata har skabt mistillid til vores retssystem, og hvis tilliden skal genoprettes, kræver det en gennemgående kulturændring.

Det mener Birgitte Arent Eiriksson, vicedirektør for Justitia og tidligere ansat hos Rigspolitiet og Rigsadvokaten, som i en klumme i Berlingske peger på kulturen som problemernes kerne. Hun henviser til, at teledatasagen kommer i kølvandet på andre problematiske sager, herunder Tibet-sagen og Nordlys-sagen.

"Problemer i dette omfang opstår ikke på grund af enkeltpersoners inkompetence, men på grund af mere generelle forhold hos myndighederne og samspillet mellem dem. Spørgsmålet er, om det ikke er ved at være tid til en mere gennemgribende kulturforandring hos alle de involverede myndigheder, så borgernes retssikkerhed og grundlæggende rettigheder igen kan komme i højsædet," skriver Birgitte Arent Eiriksson i Berlingske.

Hans Engell: Advokatundersøgelser er stort set ubrugelige

Aflyste møder skulle have informeret Justitsministeriet om teledatafejl

Over 5000 sager sidder i klemme i teledataskandale

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier