AdvokatWatch

Internationale virksomheder afviser mandsdominerede advokatfirmaer

Flere internationale virksomheder stiller krav til kønssammensætningen, når de indgår samarbejde med eksterne advokathuse, og det har fået advokatfirmaer til at vågne op, lyder det. Danmarks C25-virksomheder ser dog ud til at stå i kontrast til den internationale tendens, viser rundspørge.

"Vi er bekymrede for, at vi ikke får den samme kvalitet i rådgivningen, når firmaerne ikke kan holde på kvindelige stjerner," siger direktør for DNB's advokater, Audun Moen. I baggrunden: managing partner i Wikborg Rein, Finn Bjørnstad. | Foto: Stig B. Fiksdal

Sidste år kom mangfoldighedsplaner til at spille en stor rolle blandt kriterierne, da norske Telenor skulle forny rammeaftaler med eksterne advokatfirmaer. Samme år begyndte den britiske investeringsbank Barclays at efterspørge diversitetsstatistikker blandt eksterne advokater.

Eksemplerne på store virksomheder, som sætter foden ned, når det kommer til mandsdominerede advokatpartnerkredse, er langt fra enestående. Hos Danmarks naboland mærker man tendensen hos det norske advokathus Ræder, fortæller partner Ole André Oftebro til AdvokatWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier