AdvokatWatch

Dommerformand bakker op om politisk forslag til at reducere ventetid i retten

For at reducere de lange ventetider på civile retssager har formanden for Folketingets retsudvalg blandt andet forslået en forhøjet ankegrænse til 50.000 kr. Dommerformanden ser positivt på forslaget, skriver Børsen.

Mikael Sjöberg, formand for Dommerforeningen. | Foto: Jens Dresling

Fredag fremlagde formanden for Folketingets retsudvalg, Preben Bang Henriksen (V), en række forslag, der skal være med til at løse problemet med de lange ventetider på civile retssager. Et af forslagene er en forhøjet ankegrænse fra 20.000 kr. til 50.000 kr.

Det forslag møder opbakning fra Mikael Sjöberg, formand for Dommerforeningen, der selv har været med til at foreslå samme løsning i 2014, skriver Børsen.

"Vi kan kun være interesserede i, at der kommer lys på de civile sager. For her ser man konsekvensen af, at politikerne prioriterer straffesagerne foran de civile sager. Politikerne må erkende, at de med de ressourcer, de afsætter til domstolene, også bærer deres del af ansvaret for, at erhvervslivets retssager kommer bag i køen," siger Mikael Sjöberg til avisen.

De små virksomheders organisation, SMV Danmark, bakker ligeledes op om ankegrænsen, skriver mediet. Nogle af forslagene kan betyde, at retssikkerheden vil blive indskrænket, men det kan være nødvendigt, mener Preben Bang Henriksen.

Preben Bangs kontroversielle forslag skal reducere ventetid i retten

Virksomheder må vente: Straffesager overskygger civile sager

Fald i retssager får minister på banen  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier