AdvokatWatch

Her er de fire nominerede til Karnovs Nytænkerpris

For tredje gang uddeles Karnovs Nytænkerpris. I år er de nominerede ifølge K-News følgende fire kandidater.

LegalHero er blandt årets nominerede til Karnovs Nytænkerpris. | Foto: PR.

LegalHero

Det unge teknologiselskab er stiftet af Kristian Anker og Oscar Almstrup, og de nomineres for deres arbejde med at skabe en platform, der udfordrer den gængse forretningsmodel i advokatbranchen. Firmaet sælger juridisk rådgivning på nettet og indgik i 2018 en aftale med forsikringsselskabet Tryg.

Kammeradvokaten

Det veletablerede advokatfirma nomineres for at udvikle og drive Demokratispillet, der sætter grundlæggende rettigheder på dagsordenen blandt unge. Demokratispillet blev lanceret i foråret 2018 og er skabt i samarbejde med blandt andre gymnasielærere.

ComplyCloud

Legaltech-firmaet er stiftet af Martin Folke Vasehus, som nomineres for at have skabt en platform, der gør compliance og overholdelse af særligt hvidvaskreglerne lettere og overskuelig for store som små virksomheder. Stifteren har tidligere sagt til AdvokatWatch, at målet med ComplyCloud er, at "gøre det komplekse nemt."

"Hvis man fraviger den klassiske juridiske tankegang om, at alt er 'en konkret vurdering', så er der mange juridiske vurderinger og dokumenter, som kan standardiseres. Det er jeg stor fan af, fordi standardisering ofte giver den mest pragmatiske løsning for klienterne," lød det fra Martin Vasehus i et interview med AdvokatWatch.

Anja Plesner Bloch

Hun har stiftet foreningen Brugernes Akademi, der arbejder for at forbedre vilkår og rettigheder for stofmisbrugere. Anja Plesner Bloch er selv tidligere stofmisbruger, og Brugernes Akademi er i dag et landsdækkende netværk af frivillige kræfter.

Priskomitéen, som har udvalgt de fire nominerede, består af Nanna Godtfredsen fra Gadejuristen, professor ved Det Juridiske Fakultet Rasmus Feldthusen, managing director hos BCG Andreas Malby og generalsekretær hos Advokatsamfundet Andrew Hjuler Crichton.

Karnovs Nytænkerpris blev første gang uddelt i 2017. Sidste år løb 23-årige Mike Vestergaard med prisen for sit arbejde med Lejernes Frie Retshjælp. Dette års vinder bliver fundet ved finalen, som afholdes 19. september hos Gorrissen Federspiel i Axel Towers.

Karnov hædrer jurastuderende for retshjælps-projekt

Legaltech-virksomhed: "Vi går ind og fjerner noget af revisorernes marked"

Kammeradvokaten lancerer digitalt debatspil  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier