AdvokatWatch

Advokater advarer: Vores fokus på penge og elite giver social slagside

Advokatbranchen er i stigende grad præget af relativt få, meget store advokathuse, der stort set udelukkende betjener og tjener godt på de store erhvervskunder. Det giver en social slagside, advarer flere advokater.

Hvis advokatbranchen skal beholde sine privilegier, er den nødt til at løfte blikket fra indtjeningen og i højere grad tage sit samfundsansvar alvorligt. Det gælder især de større advokathuse, der sjældent påtager sig sager for almindelige mennesker, men i stedet bruger al krudtet på de lukrative erhvervskunder, lyder advarslen fra flere sider.

"Vi har koblet helt utroligt mange mennesker af, for de har svært ved at få specialiseret, kvalificeret advokathjælp. Den er ikke ude, hvor de er. Vi specialiserer os i noget, der er til gavn for det allerøverste procentlag af danskerne, herunder allerhelst erhvervslivet," siger Pernille Backhausen, medejer og stifter af Sirius Advokater.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier