AdvokatWatch

Forsvarsadvokater: Forringet kvalitet af tolkning i retten

Kvaliteten af tolkebistand ved retsmøder er blevet ringere siden skift til ny ordning. Det mener Landsforeningen for Forsvarsadvokater. Meldinger om tolke med mangelfulde danskkundskaber, som ikke kender til retslige termer, svækker retssikkerheden, lyder det.

Flere forsvarsadvokater melder om dårligere erfaringer med tolkning efter skift til ny leverandør i form af det private firma Easytranslate A/S 1. april. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Kvaliteten af den tolkning, der bliver stillet til rådighed ved retsmøder, efter ny ordning trådte i kraft 1. april, lever ikke op til den kvalitet, som advokaterne forventer. Der er meldinger om tolke, som ikke har kendt til retslige termer eller tolke, hvis danskkundskaber besværliggør rettergangen. Det skriver Berlingske.

"Der er flere oplevelser, hvor forsvarsadvokaterne ikke oplever en betryggende tolkning. Jeg får meldinger om betydeligt flere oplevelser af en ringere tolkning end tidligere," siger formanden for Landsforeningen for Forsvarsadvokater, Kristian Mølgaard, til avisen.

Tilstandene med tolke i det danske retsvæsen er ifølge flere forsvarsadvokater et brud på retssikkerheden.

Det er det private firma Easytranslate A/S, der i en ny ordning har overtaget ansvaret med tolke for myndigheder på Justitsministeriets og Udlændinge- og Integrationsministeriets område. Medstifter af firmaet Peter Ladegaard afviser kritikken fra forsvarsadvokaterne og forklarer i et skriftligt svar til avisen, at der også var kritik af tolkenes kvalitet før den nye aftale.

Kristian Mølgaard har flere gange siden 1. april bedt justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om at suspendere den nye tolkeaftale af hensyn til retssikkerheden. I sidste uge lød kritikken fra foreningens formand, at retsmøder blev forsinket, fordi forsvarere ikke længere kan få tolket deres forberedende samtaler med varetægtsfængslede udlændinge.

Forsvarsadvokater: Mangel på tolke krænker menneskerettigheder

Udbud får advokater og dommere til at frygte for retssikkerheden 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier