AdvokatWatch

277 advokater bliver faste kuratorer for staten

Gældsstyrelsen har løftet sløret for det advokatpanel, der har været i støbeskeen siden årsskiftet. Der er sat navn på foreløbig 277 advokater, der som medlemmer af panelet kan blive kuratorer i det offentliges konkurssager.

Gældsstyrelsens advokatpanel med faste kuratorer består af 277 advokater fordelt i grupper ud fra retskreds. | Foto: Colourbox

277 advokater er blevet optaget i Gældsstyrelsens advokatpanel. Som medlem af panelet kan man komme til fadet i konkurssager, hvor det offentlige indgiver konkursbegæring.

Det meddeler Gældsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det nye panel har været i støbeskeen siden årsskiftet, og det har tidligere været fremme, at 300 advokater har søgt om at blive en del af panelet. Advokatpanelet er oprettet med henblik på at udvide feltet af advokater, der kan byde ind på opgaver som kurator i konkurssager. Det vil ifølge styrelsen dreje sig om ca. 1000 sager årligt.

"Det er meget glædeligt, at der har været stor interesse for at indgå i panelet, og vi har modtaget rigtig mange ansøgninger. Det betyder, at vi får flere forskellige samarbejdspartnere blandt advokaterne i hele landet. Samtidig gør vi det mere gennemsigtigt, hvem det er, der varetager opgaven som kurator for det offentlige," siger Ulrik Pedersen, underdirektør i Gældsstyrelsen, i meddelelsen.

Selv om ordningen sker på et område, der ikke er omfattet af Kammeradvokataftalen, har Skat ofte peget på statens foretrukne advokat i den type sager. Tomas Ilsøe Andersen, managing partner hos Kammeradvokaten, har tidligere forklaret til AdvokatWatch, at fremtiden må vise, hvorvidt den nye situation vil påvirke advokatfirmaets forretning.

"Det er en anden måde, at markedet nu forlanger konkurrence på, og den konkurrence skal vi da være klar til at tage op," lød det tilbage i januar.

Gældsstyrelsens advokatpanel omfatter advokater fra hele landet. Medlemmerne er inddelt efter retskreds, og advokaterne vil på skift blive indstillet som kurator i styrelsens konkurssager. Hele listen fordelt på retskredse kan ses via dette link.

Flere advokater har ifølge Gældsstyrelsen været i tvivl om, hvorvidt de opfyldte kravene til at komme i betragtning til panelet. Derfor åbner styrelsen for en ekstra ansøgningsrunde med ansøgningsfrist 15. maj 2019.

300 advokater har søgt om at blive kuratorer i det offentliges konkurssager

Styrelse opretter nyt advokatpanel med faste kuratorer  

Mere fra AdvokatWatch

Nyt EY-panel skal bane vejen for opsplitning

150 partnere luftede i sidste uge deres bekymring over revisionsfirmaets storstilede plan om at splitte rådgiver- og revisionsdelen op i to seperate firmaer. Nu skal et nyt panel sikre, at planen går gnidningsfrit igennem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier