AdvokatWatch

Advokatrådet og Djøf Advokat i fælles opråb: Advokater skal stå sammen i brydningstid

Advokatstanden befinder sig i en brydningstid, og der er behov for at advokaterne står sammen for at definere deres berettigelse i samfundet, skriver formand for Advokatrådet og formand for Djøf Advokat i et blogindlæg på Karnovs medie K-news.

Peter Fogh, formand for Advokatrådet og advokat i Plesner. | Foto: PR.

Advokater bør engagere sig i branchens og retssamfundets udvikling ved eksempelvis at deltage i den offentlige debat for at værne om advokaternes "særlige rolle i retsstaten". Sådan lyder et fælles opråb til branchen fra Peter Fogh, advokat i Plesner og formand for Advokatrådet, og Mathias Krarup, formand for Djøf Advokat, i et blogindlæg på Karnovs medie K-news.

"Vi bliver nu som samlet stand på daglig basis udfordret på, om der nu også er en grund til, at vi har advokater i samfundet. Det er måske ikke helt forkert at betragte det som en form for brydningstid for advokatstanden. Der er derfor brug for, at vi som advokatstand står sammen, og at vi sammen definerer vores berettigelse i samfundet, vores fælles høje etik og faglige standard og hvad det er, som gør os advokater og advokatfuldmægtige til noget særligt og nødvendigt," skriver Peter Fogh og Mathias Krarup i blogindlægget på K-news.

Frygten er, at samfundet vil proppe advokater ned i kategorien "konsulentmasse", hvor advokaterne anskues som konsulenter, der lige så godt kunne være ansat i et konsulent- eller revisionshus, lyder det fra de to formænd.

Som vogter for retssikkerheden, der hele tiden er under pres, må samfundet "aldrig kunne stille spørgsmålstegn ved advokaters integritet og ordentlighed", lyder det. Peter Fogh og Mathias Krarup opfordrer advokaterne til at støtte op om arrangementer og initiativer fra brancheorganisationerne Danske Advokater, Djøf Advokat og Advokatsamfundet for at styrke en fælles identitet og vise samfundet, at man kan regne med advokater på tværs af anciennitet, geografi og kontorer.

Advokatrådets formand: Vi praler ikke med alt det gode, vi laver

Advokater er åbne for at flytte egen vagthund ud af branchen 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier