AdvokatWatch

Rådgiver langer ud mod advokater: "Penge fylder for meget – faglig stolthed for lidt"

Advokatbranchen mangler en tydeligere grundfortælling, der ikke handler om profitabilitet og indtjening. Større åbenhed og gennemsigtighed er også tiltrængt, hvis standens agtelse skal højnes, siger kommunikationsrådgiver Kresten Schultz-Jørgensen til AdvokatWatch.

"Professionsetikken er blevet underløbet af en griskhed, en pengeorientering. Det kender man inden for bankverdenen, der også bygger 100 pct. på tillid," siger kommunikationsrådgiver Kresten Schultz-Jørgensen. | Foto: PR

Det kunne være optakten til den perfekte storm; ikke meget går advokatbranchens vej for tiden, til gengæld er der en del, som peger i den gale retning.

Branchen er svækket af begrænset politisk goodwill, og tilliden er under pres. Nu har Konkurrencerådet tilmed meddelt, at man vil udarbejde en analyse, der skal kortlægge konkurrencen i branchen. Analysen vil formentlig indeholde anbefalinger, der vil åbne dele af markedet for juridiske ydelser for andre og dermed svække advokatbranchens position. Situationen er i høj grad også selvforskyldt, vurderer Kresten Schultz-Jørgensen. Han rådgiver om management og kommunikation gennem sin virksomhed Oxymoron. Schultz-Jørgensen har gennem flere år også rådgivet en række større advokatfirmaer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier