AdvokatWatch

Sundheds-app skal gøre Bruun & Hjejles medarbejdere holdbare

ET HOLDBART ARBEJDSLIV: Bruun & Hjejle har introduceret en ny sundhedsapp for alle firmaets medarbejdere. Appen giver mikropauser med fokus på både hjerne- og kropsøvelser. Formålet er at sikre, at medarbejderne kan holde i mange år på arbejdsmarkedet, lyder det fra HR-chef Lone Wichmann.

Lone Wichmann, HR-chef hos Bruun & Hjejle har introduceret medarbejderne for en ny sundheds-app. | Foto: PR.

Med hjernebølgemusik på toiletterne, opfordringer på gulvet om at ”reboote hjernen” og fun facts ved kaffemaskinerne håber Bruun & Hjejle at få kickstartet en ny sundhedsbølge hos medarbejderne.

Årsagen er en ny neuro-app udviklet af virksomheden Kompis, der nu er blevet introduceret for medarbejderne. Appen har korte øvelser af cirka to minutters varighed og har fokus på både hjerne- og kropsøvelser.

”For at kunne levere vores kerneydelse er vi dybt afhængige af, at vores medarbejdere har det både fysisk og mentalt godt og er skarpe. Vi opererer i et high-performance-miljø, og vi lever af vores hoveder, og derfor skal vores hoveder også fungere optimalt i mange år fremover,” lyder det fra Lone Wichmann, HR-chef i Bruun & Hjejle.

Hun tilføjer, at advokatkontoret som arbejdsplads har et ansvar for, at medarbejderne kan holde i mange år på arbejdsmarkedet.

AdvokatWatch sætter i en artikelserie fokus på, hvordan advokatvirksomheder og advokater skaber et holdbart arbejdsliv i en branche med høje performancekrav, og hvor de nye generationer skal arbejde, til de er 70 år eller ældre.

Initiativ efter arbejdspladsvurdering

Hos Bruun & Hjejle kommer samarbejdet med Kompis efter en arbejdspladsvurdering i 2018, der – måske ikke overraskende – viste, at medarbejderne havde rigtig meget stillesiddende arbejde og meget ensidigt gentaget arbejde. Selvom kontorarbejde er en grundlæggende præmis i branchen, fik det alligevel HR-chefen til at tage affære.

”Der ikke var noget, der blinkede rødt, men derfor kunne vi som ledelse godt kigge på vores arbejdsmiljø, og hvad vi kunne bringe ind af indsatser, så der kom bevægelse ind i arbejdsdagen,” siger hun.

Derfor begyndte Lone Wichmann også at undersøge markedet for muligheder. Det stod dog hurtigt klart, at hverken powerbreaks med fælles gymnastik, kondicykler ved computeren eller løbebånd i kælderen ville passe ind i Bruun & Hjejles kultur.

”Hvis vi lagde elastikker ud og sagde, at nu kunne alle lave kontorelastikøvelser, ville det også falde helt ved siden af,” siger Lone Wichmann, der derfor var på jagt efter en mere fleksibel løsning, der kunne passe ind i juristernes hverdag.

Håber på daglige øvelser

Med den nye neuro-app, som 70 pct. af Bruun & Hjejles medarbejdere allerede har hentet, er der blandt andet adgang til træningsøvelser, afstressende hjernebølgemusik, øvelser mod spændingshovedpine eller til meditation på farten. Medarbejderne har mulighed for selv at plukke de øvelser ud, som de har lyst til, eller appen kan ud fra en algoritme guide og sammensætte et ”program”, der passer til den enkeltes behov. Kompis anbefaler, at øvelserne laves minimum to gange om ugen, mens HR-chefen håber, at de vil blive et dagligt redskab for juristerne.

”Det handler ikke om, at vi skal nedbringe noget sygefravær eller stress. Det her handler om at give medarbejderne et tilbud, hvor man med pauser gør noget godt for sig selv. Vi skal allesammen arbejde i rigtig rigtig mange år og være holdbare på arbejdsmarkedet,” siger Lone Wichmann.

Formand for Accura: Her kan advokaterne have en 37-timers uge 

Djøf: Fleksibilitet er et misforstået buzzword i advokatbranchen 

"Vi bruger bevidst ikke udtrykket work-life-balance" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier