AdvokatWatch

Djøf: Unge talenter vil have god ledelse

Stort fokus på høj indtjening i advokatfirmaerne rimer ikke nødvendigvis på god ledelse. Men det bør det gøre, lyder det fra Djøf, som mener, at godt lederskab er vigtigt for at holde på de unge talenter i advokatbranchen.

Mathias Krarup,

Advokatfirmaernes partnerdrevede struktur fordrer ikke nødvendigvis godt lederskab. Men ledelse bør fylde mere i advokatfirmaerne, lyder det fra formand for Djøf Advokat, Mathias Krarup, i en artikel i Djøf Bladet.

Formanden mener, at advokatfirmaerne skyder sig selv i foden i forhold til unge talenter, der i højere grad efterspørger god ledelse og en ordentlig work-life-balance.

"Lovgivningen på området og den partnerdrevne kultur påkræver, at advokater selv skal være de primære ejere, men du finder ikke mange brancher, hvor der er så mange medejere og dermed ledere, som hver især har så stor en millionindkomst. Det giver uomtvisteligt et højt fokus på indtjening, fordi partnerne jo også selv skal fokusere på at opretholde den del, og den struktur gør, at man de facto ikke har moderne ledelsesorganisation og virksomhedsstruktur," siger Mathias Krarup til Djøf Bladet.

Han peger på, at partnere ofte bliver udnævnt, fordi de er gode til "at hive kunder ind og arbejde mange timer", og ikke fordi de er gode til at lede.

Djøf: Der skal mere god ledelse i advokatbranchen 

Djøf er bekymret: De store advokatfirmaer pisker de unge jurister for hårdt

"Nu er branchen efter min opfattelse ikke domineret af blændende ledere" 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier fra AdvokatWatch

Bech-Bruuns økonomidirektør Martin Riber Povlsen stjal rampelyset i denne uge, da han som den seneste af en række profiler forlod advokatfirmaet. Derudover bød ugen på historier om blandt andet droppet sigtelse mod Njord og ny chef for Bruun & Hjejle.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier