AdvokatWatch

Medie: Virksomhedshandler bremser markant op

Ifølge både rådgivere, kapitalfonde og investeringsbanker er de seneste års travlhed inden for køb og salg af virksomheder løjet af. I årets første ni måneder ligger aktiviteten 20 pct. lavere end året før, skriver Børsen.

Flying Tiger-kæden er blandt de virksomheder, det endnu ikke er lykkedes at finde nye ejere til. | Foto: Ritzau Scanpix/Sofie Mathiassen

I årets første ni måneder blev der ifølge analysehuset Mergermarket solgt 175 virksomheder, mens det i samme periode sidste år var 218. Det svarer til en tilbagegang på 20 pct. og illustrerer et M&A-marked, der har toppet og venter på en nedtur, skriver Børsen.

Avisen nævner, at det endnu ikke er lykkedes at få milliardhandler med virksomheder som Flying Tiger, Huscompagniet, GSV Materialudlejning og 3C Group, der står bag L'Easy, på plads, og ifølge kapitalfonden EQT befinder markedet sig da også sidst i sin cyklus.

Ifølge kapitalfondens ledende partner, Mads Ditlevsen, har investorerne nu blik for virksomheder, der kan klare sig gennem en økonomisk nedtur:

"Det er stadig masser af efterspørgsel efter virksomheder inden for bl.a. software, health care og patients, mens det er blevet sværere at sælge virksomheder, der har eksponering inden for cykliske brancher," siger Mads Ditlevsen til Børsen.

Avisen har været i kontakt med flere af landets største investeringsbanker, hvorfra meldingen lyder, at det har tyndet ud i ordrebøgerne, især handler til en værdi af over 1 mia. kr.

Markedet for virksomhedshandler er blandt de mest lukrative for rådgiver- og advokatbranchen. Flere revisionshuse mander op på netop M&A for at få del i markedet.

Lundgrens bistår i milliardhandel med nationalklenodie 

PWC går til angreb på advokatbranchen inden for M&A

Accura: M&A-markedet fortsætter i overhalingsbanen

EY styrker satsning på juridisk rådgivning med nyt opkøb 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier