Mere behersket optimisme i advokatbranchen

Lavere, men fortsat positive forventninger i advokatbranchen, viser konjunkturbarometer.

Advokatfirmaerne ser fortsat lyst på forretningsmulighederne, men optimismen er faldet siden starten af året.

Det viser Danske Advokaters konjunkturbarometer.

Den sammensatte konjunkturindikator, der kombinerer advokatfirmaers vurdering af faktisk omsætning, forretningssituationen og forventningerne til den fremtidige omsætning, viser for perioden maj-juli en værdi på 15, sammenlignet med 42 for november-januar og 23 for februar-april.

I foråret dykkede advokaternes vurdering af både forretningssituationen og faktisk og forventet omsætning. Hen over sommeren er indberetningerne om den faktiske omsætning steget igen, men forventningerne til den fremtidige omsætning er faldet, og samlet set trækker det konjunkturindikatoren ned.

"Dermed fortsætter trenden med lavere, men fortsat positive forventninger. Sammenholdt med "forventet omsætning" ses det, at advokatbranchen har positive forventninger til omsætningen i de kommende måneder," hedder det i analysen fra Danske Advokater.

Konjunkturbarometeret er udarbejdet på baggrund af et månedligt spørgeskema til en række virksomheder i advokatbranchen. Virksomhederne vurderer den aktuelle forretningssituation, omsætning og forventningerne til udviklingen de kommende tre måneder.

Nyt forretningskoncept i Advodan: "Der skulle ske noget nyt" 

Lundgrens sætter nye mål og skærper profil: Vi skal ikke kunne alt for alle 

Bird & Bird åbner sit første kontor i USA  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også