AdvokatWatch

Mere behersket optimisme i advokatbranchen

Lavere, men fortsat positive forventninger i advokatbranchen, viser konjunkturbarometer.

Advokatfirmaerne ser fortsat lyst på forretningsmulighederne, men optimismen er faldet siden starten af året.

Det viser Danske Advokaters konjunkturbarometer.

Den sammensatte konjunkturindikator, der kombinerer advokatfirmaers vurdering af faktisk omsætning, forretningssituationen og forventningerne til den fremtidige omsætning, viser for perioden maj-juli en værdi på 15, sammenlignet med 42 for november-januar og 23 for februar-april.

I foråret dykkede advokaternes vurdering af både forretningssituationen og faktisk og forventet omsætning. Hen over sommeren er indberetningerne om den faktiske omsætning steget igen, men forventningerne til den fremtidige omsætning er faldet, og samlet set trækker det konjunkturindikatoren ned.

"Dermed fortsætter trenden med lavere, men fortsat positive forventninger. Sammenholdt med "forventet omsætning" ses det, at advokatbranchen har positive forventninger til omsætningen i de kommende måneder," hedder det i analysen fra Danske Advokater.

Konjunkturbarometeret er udarbejdet på baggrund af et månedligt spørgeskema til en række virksomheder i advokatbranchen. Virksomhederne vurderer den aktuelle forretningssituation, omsætning og forventningerne til udviklingen de kommende tre måneder.

Nyt forretningskoncept i Advodan: "Der skulle ske noget nyt" 

Lundgrens sætter nye mål og skærper profil: Vi skal ikke kunne alt for alle 

Bird & Bird åbner sit første kontor i USA  

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier