
Folketingets retsordførere vil have justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at forklare meningen med det massive arbejdspres, som dommerne er underlagt efter besparelser i retsvæsnet.
Det skriver dagbladet Politiken, hvor Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, kalder udviklingen for "meningsløs."
"Det giver ingen mening, at dommere skal lave HK-arbejde. Dommere er dyr arbejdskraft, og den skal bruges mest muligt effektivt, så vi får ekspederet nogle retssager. Derfor vil vi bede justitsministeren om en redegørelse for, hvordan det her hænger sammen, og hvordan han vil løse de problemer, dommerne peger på i Politiken," siger Peter Kofod Poulsen til avisen.
Mandag beskrev Politiken, hvordan dommere på grund af nedskæringer er under arbejdspres og blandt andet skal udføre sekretærarbejde. Samtidig har politiet fået flere penge, hvilket skaber flere sager. Det går ud over sagsbehandlingstiden og arbejdsmiljøet, og dommere opfordrer til, at politikere tænker sig om, fordi de mange ekstra opgaver stjæler opmærksomheden og øger risikoen for fejl.
Peter Kofod Poulsen får opbakning af Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, som mener, at bemandingen i retterne skal følge med, når antallet af sager stiger. Også Enhedslisten og Alternativet deler dommernes bekymringer, mens Venstres retsordfører Preben Bank Henriksen ikke genkender problemerne og mener, at dommerne overdriver.
"Jeg har fuld forståelse for, at vi løbende skal se på retternes arbejdsvilkår. Men kæden hopper desværre af hos mig, når det er Retten i Aarhus, hvis retspræsident redegør for problemerne, som om de var generelle over hele Danmark," siger Preben Bang Henriksen til Politiken.
Sparekrav forhaler sagerne ved domstolene