Jurister er super tilfredse med karrierevalget

Kun 10 pct. jurister fortryder, at de gik juravejen, viser svensk undersøgelse. Anklagere er dem, der fortryder mest.
Chefjurister er den faggruppe, der er mest tilfreds med karrierevalget | Foto: Colourbox
Chefjurister er den faggruppe, der er mest tilfreds med karrierevalget | Foto: Colourbox

Jurister er særdeles tilfredse med deres karrierevalg. Det viser en svensk undersøgelse udført af branchemediet Legally yours.

1868 jurister i forskellige stillinger har svaret på spørgemålet "Hvis du skulle vælge uddannelse igen, ville du så vælge jura igen?", og 68 pct. svarer, at de ville vælge det samme i dag. Kun 10 pct. angiver, at de fortryder.

Chefjuristerne er de mest tilfredse, med 70 pct., der ville vælge jura igen og beskedne 5 pct., der har fortrudt. De mest utilfredse er anklagere, hvor 18 pct. – en langt højere andel end de øvrige faggrupper – angiver, at de har fortrudt karrierevalget. 59 pct. af anklagerne ville vælge det samme igen.

Penge er ikke lykken

En undersøgelse fra Florida Stae University og University of Missouri blandt 6200 amerikanske advokater viste i 2015, at faktorer som løn og udsigten til at blive partner i prestigefyldte firmaer stort set ingen sammenhæng har med, hvor tilfredse advokater er med deres arbejde. Advokater i den lave ende af lønskalaen, f.eks. forsvarere eller ansatte hos den offentlige retshjælp, er dem, der erklærer sig mest tilfredse, og de drikker også mindre alkohol end deres højtlønnede kolleger.

Advokat dropper fuldmægtige efter bøde for Facebook-kommentarer: "Jeg føler mig klemt" 

Advokatfirmaer satser på fornuften på sociale medier

Venstre-ordfører: Flyt opgaver fra Kammeradvokaten til lokale advokater  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også