AdvokatWatch

Jurister er super tilfredse med karrierevalget

Kun 10 pct. jurister fortryder, at de gik juravejen, viser svensk undersøgelse. Anklagere er dem, der fortryder mest.

Chefjurister er den faggruppe, der er mest tilfreds med karrierevalget Foto: Colourbox

Jurister er særdeles tilfredse med deres karrierevalg. Det viser en svensk undersøgelse udført af branchemediet Legally yours.

1868 jurister i forskellige stillinger har svaret på spørgemålet "Hvis du skulle vælge uddannelse igen, ville du så vælge jura igen?", og 68 pct. svarer, at de ville vælge det samme i dag. Kun 10 pct. angiver, at de fortryder.

Chefjuristerne er de mest tilfredse, med 70 pct., der ville vælge jura igen og beskedne 5 pct., der har fortrudt. De mest utilfredse er anklagere, hvor 18 pct. – en langt højere andel end de øvrige faggrupper – angiver, at de har fortrudt karrierevalget. 59 pct. af anklagerne ville vælge det samme igen.

Penge er ikke lykken

En undersøgelse fra Florida Stae University og University of Missouri blandt 6200 amerikanske advokater viste i 2015, at faktorer som løn og udsigten til at blive partner i prestigefyldte firmaer stort set ingen sammenhæng har med, hvor tilfredse advokater er med deres arbejde. Advokater i den lave ende af lønskalaen, f.eks. forsvarere eller ansatte hos den offentlige retshjælp, er dem, der erklærer sig mest tilfredse, og de drikker også mindre alkohol end deres højtlønnede kolleger.

Advokat dropper fuldmægtige efter bøde for Facebook-kommentarer: "Jeg føler mig klemt"

Advokatfirmaer satser på fornuften på sociale medier

Venstre-ordfører: Flyt opgaver fra Kammeradvokaten til lokale advokater

Forsiden lige nu

Lundgrens bistår i milliardhandel med nationalklenodie

Advokatfirmaet har deltaget i rådgiverteamet, der sender Shell ud af den danske olieudvinding i Nordsøen til fordel for norsk selskab. Aktieposten på 36,8 pct. i Dansk Undergrunds Consortium (DUC) sælges for 1,9 mia. dollar (ca. 12,3 mia. kr.)(Opdateret.)

Danske advokater kan smykke sig med internationale poster

IBA: Advokater fra Horten, Gorrissen Federspiel og Kromann Reumert har fået topposter i flere komitéer under advokatsammenslutningen IBA. De skal være med til at lede grupperne og udgive rapporter om de væsentligste temaer inden for deres felt, forklarer de til AdvokatWatch.

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier