AdvokatWatch

Advokat: Grådighed er ved at skabe A- og B-klienter

Advokat Knud Foldschack mener, at advokaters høje salærkrav fører til, at mange sager ikke bliver ført.

"I virkeligheden er der mange sager, der ikke kan blive ført, fordi advokaterne ikke vil tage de sager. Honoraret er simpelthen for lavt," siger Knud Foldschack. | Foto: Sofie Mathiassen/Scanpix

Advokater er grådige, og de høje krav til salærer betyder, at mange sager slet ikke ser dagens lys.

Det er meldingen fra advokat Knud Foldschack i en debat om timepriser i Ekstra Bladet.

"Generelt synes jeg, advokater er for grådige. Vi går efter de store sager med høje honorarer, og der er ved at udvikle sig en situation, hvor vi i Danmark har har A-klienter og B-klienter," siger Knud Foldschack.

Han har en timepris på op til 2850 kr., men fortæller, at han også har mange sager, hvor han arbejder gratis eller til 200 kr. i timen.

"Vi praler altid med, at vi har et retssamfund, og at der er retshjælpsdækning og fri procesregler, så alle kan føre en proces. Men i virkeligheden er der mange sager, der ikke kan blive ført, fordi advokaterne ikke vil tage de sager. Honoraret er simpelthen for lavt," siger Knud Foldschack.

Knud Foldschack er partner i Advokaterne Foldschack Forchhammer Dahlager Barfod og beskæftiger sig bl.a. med økologi og socialøkonomiske virksomheder. Han er bl.a. kendt for at bestyre fonden Jagtvej 69, der har etableret et nyt ungdomshus efter den heftigt diskuterede lukning af det gamle ungdomshus på Jagtvej i København, og for at være advokat for fristaden Christiania.

Knud Foldschack til medie: Det ville klæde standen med mere CSR 

Eksperter før retsopgør: Realkreditten havde penge nok 

Partner hos Kammeradvokaten: Intet er mere intenst end at stå i retten 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier