AdvokatWatch

Kammeradvokaten: "Der er næsten ingen, der føler, de har helt styr på deres compliance"

Der er stigende efterspørgsel efter folk med compliance-indsigt og compliance-uddannelser. En tredjedel af de ansatte i finanssektoren mangler viden.

Tormod Tingstad, advokat og partner hos Kammeradvokaten, oplever stort behov for uddannelse inden for compliance | Foto: Kammeradvokaten

Der mangler viden om, hvordan virksomheder lever op til en stigende mængde lovkrav, og både kurser og kvalificerede medarbejdere er i høj kurs. Det oplever man hos Kammeradvokaten, der tilbyder et kursus i compliance.

Det skriver nyhedsmediet Complidia.com.

"Mange af dem, der bliver ansat i compliance-funktioner, har ikke nødvendigvis arbejdet med compliance før, men får on-the-job training. Der er simpelthen ikke ret mange, der har den teoretiske erfaring med i bagagen. Og der er stor efterspørgsel på dem, der kommer med en reel compliance-uddannelse," siger Peter Hedegaard Madsen, partner hos Kammeradvokaten.

Finansansatte mangler compliance-indsigt

Især bankerne er i de senere år blevet underlagt en stor mængde nye lovkrav, bl.a. inden for hvidvask. Men uddannelsen af arbejdsstyrken er ikke fulgt med. Ifølge FinansWatch viser en undersøgelse fra Finansforbundet, at hver tredje finansansatte, at de mangler viden eller efteruddannelse for at løse compliance-relaterede opgaver tilfredsstillende.

"Der er næsten ingen, der føler, de har helt styr på deres compliance," siger Tormod Tingstad, partner hos Kammeradvokaten, til Complidia.com.

Han startede sidste år et kursusforløb i compliance sammen med Danske Advokater og mener, det er en særlig disciplin at undersøge, om regler ikke er blevet overholdt.

"Det kan være gennem en whistleblowerordning eller på en anden måde, at man i virksomheden får øje på, at reglerne ikke bliver efterlevet godt nok," siger Tormod Tingstad.

Flere jurister i toppen af de store virksomheder 

Bestyrelsesmedlem i storkoncern: Jurister spiller central rolle i topledelsen 

Banker ansætter flere jurister: "Vi tror rent faktisk på, at det er en fordel for os at have orden i penalhuset" 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier