AdvokatWatch

Familieadvokater ser frem til bedre skilsmisseaftaler

Skilsmissemanual fra domstolene er et fremskridt, men vil have størst effekt hvis politisk aftale bakker op.

Formand for Danske Familieadvokater, Anne Broksø, håber på større gennemsigtighed med en ny manual til håndtering af skilsmissesager. | Foto: PR

Et dommerudvalg har forfattet en ny manual for domstolenes håndtering af skilsmissesager, skriver Politiken.

Den nye manual vil kunne skabe større gennemsigtighed og ensretning af behandlingen af skilsmissesager for familierne. Det vurderer Anne Broksø, der er formand for Danske Familieadvokater.

"Den vejledning, dommerne har udarbejdet, er et rigtig godt værktøj. Det er en anerkendelse af, at en familie ikke bare er en familie, men at de her sager skal behandles individuelt," siger Anne Broksø.

Med den nye manual vil domstolene arbejde ud fra fire forskellige skilsmissemodeller. Den valgte model afhænger af niveauet af konflikt, som vælges i samarbejde med forældrene og rådgivere.

"Jeg tror på, at det kommer til at betyde mere langtidsholdbare løsninger for familierne i mange af sagerne, end vi har haft før," siger Anne Broksø.

Hun håber, at det vil betyde, at konflikten vil slutte, allerede når en familie én gang har været igennem skilsmissesystemet.

"Men nu må vi først se, om alle konfliktsagerne lander hos domstolene. Ellers kommer det ikke til at betyde noget som helst," siger Anne Broksø.

Det forventes, at børne- og socialminister Mai Mercado (K) tirsdag præsenterer en politisk aftale om nye skilsmisseregler.

Formanden for Danske Familieadvokater håber, at aftalen betyder, at alle konfliktsager lander ved domstolene. Det vil skabe mere ro og hurtigere sagsbehandling for familierne, vurderer hun.

/ritzau/

Partnere bryder ud fra advokatfirma: Svært at blive enige med 13 ejere 

Privatret vokser i Njords forretning

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier