Jura og teknologi i samspil: Studenterforening går sammen med legaltech-firma

Studenterforeningen Argument fra Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet har indgået et samarbejde med legaltech-firmaet Onlaw. De to parter vil bringe jura og teknologi tættere sammen.
Studerende fra jurastudiet er gået sammen Onlaw for at skabe mere viden om legaltech.
Studerende fra jurastudiet er gået sammen Onlaw for at skabe mere viden om legaltech.

Initiativrige jurastuderende er gået sammen med legaltech-firmaet Onlaw for at bringe jura og teknologi endnu tættere sammen.

Det skriver Karnovs branchemedie K-News.

Det er studenterforeningen Argument fra det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet, der efter flere gange at have udforsket området for legaltech nu har indgået et samarbejde med legaltech-firmaet Onlaw.

De to parter kalder initiativet for Legal Tech Academy, og Onlaws administrerende direktør, Claus Nielsen, ser frem til samarbejdet med de jurastuderende. 

"Vi faldt i snak med Foreningen Argument til et arrangement sidste efterår og bemærkede hurtigt, at deres bestyrelsesmedlemmer var meget proaktive og interesserede i legaltech området. Samtidig var det et område, vi havde beskæftiget os med i et par år, hvorfor det virkede oplagt at gå sammen om at skabe mere kendskab til legaltech blandt studerende," siger Claus Nielsen til K-News.

Onlaw arbejder blandt andet på at demokratisere adgangen til juridisk data. Mere konkret arbejder firmaet med, hvordan machine learning og natural language processing kan udnyttes til at skabe redskaber, der kan spare jurister og advokater for tid.

Legal Tech Academy vil gennem kurser, sociale arrangementer og hackathons uddanne deltagerne, så de som ambassadører kan bruge deres viden, når de selv skal ud og arbejde i advokatbranchen.

Advokat om udvikling af legaltech: Der hersker en konservativ kultur i branchen

Brancheorganisation: Ny teknologi kan presse yngre jurister 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også