AdvokatWatch

Kendt forsvarsadvokat raser: bedt om at smide sin BH i arresten

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage og en kollega er i arresthuset i Aarhus blevet bedt om at tage BH'en af. Stage raser og kalder det chikane. 

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage føler sig krænket i arresthuset i Aarhus. | Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Et besøg hos en klient i arresthuset i Aarhus endte både ubehageligt og grænseoverskridende for forsvarsadvokat Mette Grith Stage.

Mette Grith Stage blev ifølge Ekstra Bladet bedt om at tage sin BH af i sikkerhedskontrollen, da metaldetektoren bippede. 

"Fængselsbetjentene spurgte mig, om jeg havde en bøjle-BH på. Det hele endte med, at jeg blev bedt om at gå ind i et tilstødende lokale og tage min BH af. Bagefter blev BH-en lagt på et rullebord, så den kunne blive scannet. Jeg selv måtte gå gennem metaldetektoren uden BH, fortæller Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Stage siger til Ekstra Bladet, at hun oplever det som "utroligt krænkende", at der ikke er større tillid til hende som advokat.

”Jeg kommer som professionel part, jeg passer mit arbejde, og så er man så mistroisk over for mig, at jeg er nødt til at smide bh’en for at vise, at jeg ikke har en telefon eller en fil eller hvad man tror, man kan gemme i sådan en bh,” siger Mette Grith Stage, som kalder det en "hetz mod forsvarsadvokater."

Klager over hændelsen

Forsvarsadvokaten har besluttet at klage over hændelsen til Kriminalforsorgen og Aarhus Arrest, og hun håber, at man derfra eller fra politisk side vil gribe ind.

Tidligere på måneden blev Stages kollega advokat Tina Tøfting udsat for lignende behandling samme sted.

Mette Grith Stage mener, at forsvarsadvokaternes arbejde generelt bliver udsat for unødvendige stramninger fra arresthusenes side. 

Også fra politisk side er der fokus på forsvarsadvokaterne. Justitsministeriet har siden sidste år arbejdet på nye rammer for forsvarsadvokaternes arbejde. Dels vil justitsminister Søren Pape Poulsen (K) forbyde forsvarsadvokater at uddele gaver og reklametøj til klienter, dels vil han have straffesagerne hurtigere afviklet.

Forsvarsadvokater: Papes straffesagsforslag er fuld af huller

Justitsministeren kortfattet om straffesags-kritik fra Advokatrådet 

Forsvarsadvokater: Ny lov om valg af forsvarer er sjusket 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier