AdvokatWatch

Tendenser

Snart kan teledata igen bruges i straffesager

Anklagere kan fra 19. oktober bruge teledata som bevis i straffesager ved hovedforhandlinger og varetægtsfængslinger, lyder det fra Anklagemyndigheden, der også har nye retningslinjer for brug af teledata.

Internationale virksomheder afviser mandsdominerede advokatfirmaer

Flere internationale virksomheder stiller krav til kønssammensætningen, når de indgår samarbejde med eksterne advokathuse, og det har fået advokatfirmaer til at vågne op, lyder det. Danmarks C25-virksomheder ser dog ud til at stå i kontrast til den internationale tendens, viser rundspørge.

Advokatnævnet sparer tid og ressourcer med mediation

Advokatnævnet vil løse flere konflikter, inden de bliver til egentlige sager, som kræver tid og ressourcer. Som udgangspunkt gælder det kun klager om salær, der i ca. tre ud af fire tilfælde siden foråret 2015 er blevet løst ved mediation.

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Konkurrencen på juridiske ydelser i Aarhus spidser til, Accura satser på et nyt ben, og rekordmange højtuddannede drømmer om at få et nyt job. Det er nogle af de nyheder, vi bragte på AdvokatWatch i den forgangne uge, som også bød på endnu en diskussion mellem revisorbranchen og advokatbranchen.

Revisorbosser vil have opgør med advokattitlen

Mens Konkurrencerådet er i gang med at analysere advokatbranchen, opfordrer to topchefer fra revisionsbranchen i en kronik i Berlingske til at gøre op med advokattitlen. Det vil styrke konkurrencen, lyder det.

Engelsk topadvokat får millionbøde for seksuel krænkelse

Det var en dyr affære for en partner i et af Londons største advokatfirmaer, da han havde seksuel omgang med en yngre kollega. Partneren mistede torsdag sit job og skal betale 235.000 pund, eller knap 2. mio. kr., i bøde og sagsomkostninger.

Rekordmange højtuddannede drømmer om at skifte job

Flere ansatte med en videregående uddannelse flirter med tanken om at skifte job, viser en ny undersøgelse. Det er et udtryk for en udbredt drøm om en bedre balance mellem job og privatliv, lyder det fra Universum, der står bag undersøgelsen. Advokatfirmaer forsøger at imødekomme tendensen for at holde på de bedste, lyder det.

Partier opfordrer regeringen til opgør med Kammeradvokatens vilkår

Forskellige partier har gennem tiden bebudet tiltag for at nedbringe statens indkøb hos Kammeradvokaten. Men der bliver fortsat lagt flere penge til Kammeradvokaten fra statens side, og initiativerne ser ikke ud til at batte, lyder det fra Hans Kristian Skibby (DF), som vil have flere kammeradvokater.

Legalhero: Flere advokater vil freelance i fremtiden

I fremtiden vil flere advokater arbejde fra sag til sag frem for at være fastansat i et advokatfirma. Sådan lyder det fra folkene bag Legalhero, som dermed bakker op om en af konklusionerne fra Advokatsamfundets legaltech-arbejdsgruppe.

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier