AdvokatWatch

Tendenser

Kammeradvokaten løser færre opgaver for staten

Antallet af sager, som Kammeradvokaten behandler for staten, er på to år faldet med 13 pct., viser tal fra Finansministeriet. Det er positivt, at der bliver skabt mere konkurrence omkring statens juridiske opgaver, men der er behov for yderligere konkurrenceudsættelse, siger politisk konsulent fra Dansk Erhverv til AdvokatWatch.

Dommerne skruer ned for bijob: "Det vigtige er, at tiden ikke går fra vores arbejde"

Dommernes bibeskæftigelse faldt i 2018 tilbage på 2016-niveauet på 58,5 mio. kr. efter at have været rekordhøjt i 2017. V-ordfører mener, at udviklingen er tilfredsstillende. Dommerformand Mikael Sjöberg ser dommeres deltagelse i råd og nævn som en naturlig del af arbejdet og tror, at alternativet ville være dyrere, siger han til AdvokatWatch.

Forsvarsadvokat: Det bliver mere og mere vanskeligt at gå på arbejde

Landets forsvarsadvokater møder modvind hos både domstolene og politisk, blandt andet ved, at det er blevet sværere at have fuldmægtige ansat. Et udvalgsarbejde, der skulle hjælpe på problemet, er endt blindt. På sigt betyder det, at der kommer færre og dårligere uddannede forsvarsadvokater, lyder advarslen. Retssikkerheden er truet, mener advokat og formand for forsvarsadvokaterne.

13 ud af 18 dommere i Højesteret er mænd

Fem ud af 18 højesteretsdommere er kvinder. Kønssammensætningen er en vigtig problemstilling, og Dommerudnævnelsesrådet må se, hvad der kan gøres for at tiltrække flere kvindelige ansøgere, siger rådets formand til Djøfbladet.

International skatterådgivning er en omdømme-fælde for advokater

Retstilstanden inden for skatterådgivning er ikke længere tydelig, og imens flytter offentlighedens bedømmelse af rigtigt og forkert sig hele tiden, lyder det fra branchefolk. Området er højrisiko, siger DLA Piper-partner til AdvokatWatch. Skatteadvokat mener, at debatten er fordrejet.

Færre søger om at blive dommer — lønnen skræmmer

Ansøgerfeltet til at bliver dommer blev indsnævret i 2018, hvor 59 søgte om en fast dommerstilling. De fleste ansøgere har samme erhvervsmæssige baggrund, hvilket primært skyldes, at lønnen ikke er høj nok til at lokke jurister fra den private sektor over, lyder det fra Dommerudnævnelsesrådet i ny årsberetning.

Stop for forsvarsadvokaters pro bono-arbejde skaber nye problemer

PRO BONO-ADVOKATERNE: Det er ikke længere tilladt for forsvarsadvokater at yde gratis juridisk bistand. Men med indgrebet er barnet smidt ud med badevandet, lyder kritikken. Blandt andre advokat Michael Juul Eriksen undrer sig over, at andre advokatfirmaer markedsfører sig med pro bono-arbejde, når forsvarsadvokater ikke må.

Juraprofessor bekymret over politisk aftale om kamp mod finansiel kriminalitet

Ny arbejdsgruppe skal undersøge behovet for skærpet ansvarsnorm til bankledelser. Man risikerer at straffe folk, som har opført sig ansvarligt, hvis man piller ved den skærpede ansvarsnorm, lyder advarslen fra juraprofessor Jesper Lau Hansen. Ved en ændring af retsprincipperne frygter han, at ingen længere vil drive bank.

Anklagere i opråb: Pilen peger mod politikerne

Formanden for landets anklagere, senioranklager Line Scharf, mener, at politikerne må tage affære, efter Arbejdstilsynet har skredet ind mod dårligt arbejdsmiljø hos anklagemyndigheden. "Det siger sig selv, at det får konsekvenser, når politikerne opruster antallet af politifolk og ikke giver flere ressourcer til anklagerne," siger hun.

Fornyet pres på Kammeradvokatens særstilling

Statens brug af både Kammeradvokaten og andre advokatfirmaer skal kortlægges, mener Joachim B. Olsen (LA), formand for Finansudvalget. Positivt med politisk fokus på mulighederne i at konkurrenceudsætte statens juridiske opgaver, lyder meldingen fra Dansk Erhverv til AdvokatWatch.

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier