AdvokatWatch

Tendenser

DF: Justitsministeren bør annullere kontrakt med omstridt tolkefirma

Kontrakten med Easytranslate bør rives i stykker og erstattes af et nyt udbud om levering af tolkeydelser. Det mener Dansk Folkeparti, der for nylig også har kaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd efter flere afsløringer af problemer med tolkefirmaet, som leverer tolkeydelser til alle institutioner under Justitsministeriet.

Tolkefirma påfører staten ekstraregninger

Det vælter ind med klager over tolke fra tolkefirmaet Easytranslate, som Rigspolitiet har brugt siden 1. april. Klagerne handler om tolke, der udebliver, er uegnede eller bliver sendt lang vejs fra.

Forsvarsadvokat forudser flere erstatningssager

Der kommer til at blive ført flere erstatningssager for Godhavnsdrengene og andre tidligere børnehjemsbørn. Det spår Bjørn Elmquist, som har ført en tabt erstatningssag for en af Godhavnsdrengene, skriver Politiken.

Manglende efteruddannelse og kontrol af klienter koster advokat 30.000 kr. i bøde

Det koster advokat Anne-Mette Hvidtsted 30.000 kr., at hun mangler at tage 15 lektioners efteruddannelse og ikke har tjekket sine kunder grundigt nok, fastslår Advokatnævnet. Hovedpersonen selv er tavs om afgørelsen. Bøden er passende. Der er ingen bagatelgrænse, siger formanden for Advokatrådets tilsynsudvalg til AdvokatWatch.

Ny aftale vil højne udskældt kvalitet af tolke-opgaver

Efter lang tids kritik fra domstole og advokater af kvaliteten af tolke har fagforeningen HK/Privat sammen med privat tolkefirma indgået en aftale, der sikrer "fair vilkår". Nu bør Justitsministeriet følge trop op og benytte leverandører med ordnede forhold, lyder det.

Han gik fra Superligaen til jura: "Der var en stejl læringskurve"

ADVOKAT AD OMVEJE: Esben Hansen kan både skrive landsholdsspiller, fodboldkommentator og advokatfuldmægtig på cv'et. I et interview med AdvokatWatch fortæller han om sine erfaringer om at gå fra Superligaen til at læse jura, og hvordan han bruger sin specielle baggrund i arbejdet hos Lund Elmer Sandager.

Dahl Advokatfirma: Flere inhouse-jurister kan gøre markedet for rådgivning større

SOMMERSERIE: 2019 tegner til at blive et rekordår på mange parametre, lyder det fra Dahl Advokatfirmas managing partner Henning von Lillienskjold. Firmaet har arbejdet på at udbrede kendskabsgraden til Dahl, og brygger nu på en ny og "meget ambitiøs" vækststrategi. Stik mod forventning kan et øget antal jurister i større koncerner være med til at gøre markedet for rådgivning større, lyder det.

PWC melder klar til juridisk offensiv – EY imødeser den med ophøjet ro

Efter flere bump på vejen er Henrik Kany fra EY tiltrådt hos PWC for at opbygge den største juridiske afdeling blandt de store revisions- og konsulenthuse. Hans tidligere arbejdsgiver tager det dog helt roligt. Oprustningen hjælper de store huse over en bred kam i forhold til rekruttering, siger juridisk chef til AdvokatWatch.

Topchef i Lund Elmer Sandager: "Timerytteri" skaber ikke længere værdi

SOMMERSERIE: Carsten Brink, managing partner i Lund Elmer Sandager, glæder sig over tilgangen af en kvindelig partner, da det er et erklæret mål for advokatkontoret at hente flere kvinder ind. Desuden forudser han, at der er et skred på vej i forhold til "timerytteri." Det fortæller han i AdvokatWatchs sommerserie.

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier