AdvokatWatch

Tendenser

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En ny finanslov med besparelser på statens juridiske ydelser er på plads, Accura mister unge partnere til Plesner, og virksomhedsjurister presser advokater på prisen. Første uge i julemåneden er gået, og der er masser af nyheder i advokatbranchen, hvor alle venter spændt på Konkurrencerådets analyse af markedet for juridiske ydelser.

Anklagemyndigheden får millionløft

Anklagemyndigheden har været under skarp kritik den seneste tid. Nu forsøger regeringen og støttepartier at rette op på de ringe forhold med en nødhjælpspakke på 50 mio. kr.

Accura-advokater: Højesteretsdom i vejstribesagen er "triste nyheder"

Kommentar: Partner Christina Heiberg-Grevy og advokat Charlotte Fornø fra advokatfirmaet Accura stod som tabere i den såkaldte vejstribesag, som blev afgjort for nylig i Højesteret. Her fortæller de to advokater, hvorfor de mener, Højesteretsdommen er "triste nyheder for erhvervslivet og den frie konkurrence".

Finansloven lægger op til besparelser på statens advokatregning

S-regeringens første finanslov lægger op til besparelser på statens forbrug af juridiske ydelser. Det kommer i kølvandet på Dansk Erhvervs forslag om helt at droppe Kammeradvokataftalen. "Vi er opmærksomme på, at der er en stor regning til Kammeradvokaten," har Socialdemokratiets finansordfører tidligere sagt til AdvokatWatch.

Overblik: Sådan påvirker finansloven erhvervslivet

Højere skat på generationsskifter i familievirksomheder, nemmere adgang til udenlandsk arbejdskraft og højere afgifter er blandt hovedoverskrifterne i S-regeringens første finanslov set med erhvervslivets briller.

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Advokatsamfundet skruer op for tilsyn med advokater, Bech-Bruun stifter et nyt selskab for at satse på legaltech, og så er et konkursbo efter et af finanskrisens ejendomsselskaber endt i ballade mellem kuratorer. Ugen bød også på interview med en tidligere håndboldlandsholdsspiller, som fortæller om at være advokat i provinsen.

Advokatrådet: "Vores retsstat er begyndt at slå revner"

"Vi må ikke reducere retsstaten til noget, vi kun har, hvis den er billig nok, eller i øvrigt ikke står i vejen for dagens populære politiske løsning. Det bliver næppe et rart samfund at leve i," skriver Advokatrådets formand og næstformand i en kronik.

Advokater: Tvivlsomme dobbeltroller skader troværdigheden

Landets største advokatfirmaer er for ofte involveret i sager, hvor der kan stilles spørgsmål til deres uafhængighed, og det skader ifølge advokaterne John Korsø Jensen og Morten Erritzøe Christensen branchen, skriver mediet Insidebusiness.

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier