AdvokatWatch

Tendenser

Advokatbranchen søger nye veje til at betale for skærpet tilsyn

Advokatrådet, der står for at føre tilsyn, har fået flere opgaver, og brancheorganisationen Advokatsamfundet drøfter nu mulige indtægtskilder til at finansiere det skærpede tilsyn. En af mulighederne er at belåne organisationens ejendom, skriver Berlingske.

Forsvarsadvokat: Konkurrencen er blevet yderligere skærpet

JULESERIE: Frem mod årets udgang sætter en række profiler ord på det forgange år i den juridiske verden samt deres forventninger til 2019. Denne gang er det indehaver af Stage Advokatfirma, forsvarsadvokat Mette Grith Stage, der har oplevet en øget konkurrence blandt strafferetsadvokater efter opløsningen af TVC's strafferetsafdeling. 2019 står i oprustningens tegn for landets største strafferetskontor.

Tal fra Djøf: Jurister er en mangelvare

Nye ledighedstal fra Djøf viser, at ledigheden blandt jurister er nede på et niveau, der svarer til fuld beskæftigelse. Samtidig er jurister en mangelvare i hovedstaden, mens både dommer-, politi- og advokatfuldmægtige mangler på hele Sjælland.

"Der har været brug for at sætte ind over for de enkelte brodne kar i advokatbranchen"

JULESERIE: Frem mod årets udgang sætter en række profiler ord på det forgange år i den juridiske verden samt deres forventninger til 2019. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skyder AdvokatWatchs juleserie i gang. Han glæder sig blandt andet over et lovforslag om forsvarsadvokater og tilsyn, der for nylig blev vedtaget. I 2019 vil han især have fokus på hjælp til voldtægtsofre.

Universitet vil uddanne statslige embedsmænd, der skal møde i retten

Juridisk Institut på Syddansk Universitet åbner i dag for en nyoprettet efteruddannelse målrettet de embedsmænd, som skal møde i retten, hvis justitsministerens lovforslag om statslige rettergangsfuldmægtige bliver vedtaget. ”Der er et uddannelsesbehov,” siger Frederik Waage, dr.jur. og fagansvarlig på uddannelsen, til AdvokatWatch.

Advokat og juraprofessor med i ny task force mod hvidvask

Det er en juraprofessor fra Københavns Universitet, der kommer til at stå i spidsen for Finans Danmarks nye arbejdsgruppe, der skal kigge på finanssektorens indsats mod hvidvask og terrorfinansiering. Også en insolvensadvokat er med i gruppen.

Krav om krypterede e-mails udfordrer advokatbranchen

Fra nytår skal transmission af e-mails med person- eller fortrolige oplysninger være krypteret. Det har sat store dele af advokatbranchen på overarbejde. Særligt de små og mellemstore advokatvirksomheder har været udfordret, siger Danske Advokater til AdvokatWatch. Advodan-kæden melder sig klar til de nye tider.

Nyt lovforslag fjerner klageadgang til Advokatnævnet

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) støder på ny kritik af sit lovforslag om at lade embedsmænd repræsentere staten ved domstolene. I forvejen har dommere, domstole og advokater udtrykt skepsis over for forslaget.

Kontorfællesskab lukker cirklen med ny miljøpartner

Kontorfællesskabet for advokater, Aumento, opruster nu med den femte nye partner i år, der bringer det nye speciale miljøret ind i fællesskabet. Dermed er der fuld plade på specialer, lyder det fra medstifter og ejer Peter Fredslund.

Danske Advokater: Det gavner ikke branchen blot at pege fingre

Advokatbranchen står i en tid, hvor der er brug for at tale med hinanden om de dilemmaer, advokater befinder sig i, lyder det fra adm. direktør Paul Mollerup. Han opfordrer til at holde fokus på det centrale – og ikke kritisere hinanden på et unuanceret grundlag.

Advokater får laveste lønstigning i flere år

Der er ingen lønfest blandt de danske advokater, der har fået den laveste stigning i fire år, viser nye tal fra Djøf Advokat. Udviklingen overrasker formand Mathias Krarup, siger han til AdvokatWatch. Han hæfter sig ved, at arbejdstiden ikke er blevet kortere.

Advokathuse og revisorer får opsang: Opfør jer ordentligt

Hos pensionsselskabet Pensam vil adm. direktør Torsten Fels ikke samarbejde med virksomheder, der snyder i skat eller vasker penge hvide. Det skal de vide, og derfor har pensionsdirektøren i sidste uge sendt brev ud til 20 topchefer. Banker, advokathuse og revisionsfirmaer er på modtagerlisten.

Forsvarsadvokater: Pape truer retssamfundet

Et nyt lovforslag, hvor forsvarsadvokater udpeges som en særlig risikogruppe, er blandt andet baseret på en rapport, der konkluderer det modsatte. Det er et stort problem for retssamfundet, når forsvarsadvokater bliver stemplet som uvederhæftige, lyder det fra forsvarsadvokaternes formand.

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier