AdvokatWatch

Advokatfirmaer skal slås om Ørsted-opgaver for flere hundrede millioner

Energikoncernen Ørsted har sendt advokatopgaver for flere hundrede mio. kr. i udbud. Dermed er der lagt op til kamp mellem advokatbranchens største hanelefanter, men ingen af de mulige kombattanter vil melde sig officielt ind i dysten.

Ørsted har sendt advokatopgaver i udbud for omkring 200 mio. kr. over fire år. | Foto: PR/Ørsted

Det er et af de helt store og saftige kødben, der i øjeblikket ligger for øjnene af de sultne advokatfirmaer.

Den delvist statsejede energikoncern Ørsted har sendt sine advokatopgaver i udbud, og vinderen står til at få en massiv og stabil indkomst.

Opgaven er samlet set estimeret til at være på 50 mio. kr. om året, fremgår det af udbudsmaterialet. Men med mulighed for under ekstraordinære omstændigheder at løbe op i 200 mio. kr. om året.

Kontrakten løber over to år med mulighed for at forlænge to år yderligere, hvilket giver et samlet opgaveomfang på omkring 200 mio. kr. Og potentielt meget mere.

Ørsted bruger i øjeblikket Kromann Reumert som ekstern advokat, og advokatvirksomheden har blandt andet rådgivet Ørsted i forbindelse med energiselskabets børsnotering, ligesom Kromann Reumert førte den juridiske kamp i striden om navnet Ørsted.

AdvokatWatch ville gerne have talt med Ørsted om udbuddet, og om virksomheden gerne vil have en anden advokat end Kromann Reumert. Men Ørsted har ingen kommentarer.

AdvokatWatch har også spurgt Kromann Reumerts ledende partner Anders Stubbe Arndal om, hvor vigtigt det er for advokatfirmaet at vinde udbuddet. Men "af princip kommenterer vi ikke på klientforhold", skriver han i en mail.

Samme melding lyder fra de andre store advokatfirmaer, som AdvokatWatch har haft fat i. Ingen vil stikke næsen frem og sige noget om, hvorvidt de byder på opgaven inden deadline 8. juni.

Kammeradvokaten melder pas

Derfor er det uklart, hvem der er i spil til opgaven. Det eneste, der står helt klart, er, at Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten ikke byder, fordi firmaet er forhindret på grund af sin rolle som statens advokat. Det har ledende partner Jens Bødtcher-Hansen tidligere sagt til AdvokatWatch.

En relativt sikker antagelse er også, at Kromann Reumert byder på opgaven. Ørsted er i forvejen en stor kunde, og advokatfirmaet har en strategi om at positionere sig inden for grøn omstilling.

"Vi forsøger nu endnu mere struktureret at positionere os inden for den grønne omstilling. Vi laver rigtig meget arbejde i energisektoren allerede, så vi har et godt udgangspunkt," sagde Kromann Reumerts formand, Arne Møllin Ottosen, tilbage i januar.

Men Kromann Reumert er langt fra ene om at have den ambition, og flere af de største advokatfirmaer har oprustet på området for vedvarende energi, viste en rundspørge, som AdvokatWatch lavede sidste år.

Hos både Bech-Bruun, Kammeradvokaten, Kromann Reumert, DLA Piper og Gorrissen Federspiel lød svaret, at firmaerne var på rekrutteringsjagt i 2019 efter advokattalenter, som er specialiseret inden for vedvarende energi.

"Vedvarende energi og den grønne omstilling er områder i vækst, og vi forventer et endnu større fokus herpå i de kommende år," lød det blandt andet fra Martin André Dittmer, managing partner i Gorrissen Federspiel, i forbindelse med AdvokatWatchs rundspørge.

Ørsteds advokatopgaver blev senest sendt i udbud tilbage i 2016 med en maksimal løbetid på fire år, og derfor er virksomheden forpligtet til at sende opgaven i udbud igen.

Der er sket en del med Ørsted over de seneste fire år, og derfor er det nye udbudsmateriale da også meget anderledes end det fra 2016.

Blandt andet er opgaven nu delt op i seks underopgaver, hvor Ørsted kan vælge at give opgaverne til forskellige advokatfirmaer.

De seks underopgaver er finansiel regulering, olie-infrastruktur, kontrakter i forbindelse med handel med gas, GDPR, konkurrencelovgivning og en full service-opgave for de områder, der ikke er dækket af de fem andre underopgaver.

Kromann Reumerts nye formand: Vi skal rådgive om andet end jura

Kromann Reumert følger strategi og rådgiver køber i grøn handel

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier