Softwarerobotter sparer tid og bidrager til indtjening hos fynske Focus Advokater

"Traditionelle advokatopgaver" bliver færre og færre, og der er meget at hente ved at skrue op for digitalisering, siger advokat og partner i fynske Focus Advokater til Fyens Stiftstidende.
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Digitalisering kommer til at være en kæmpe drivkraft for fremtidig vækst, mener direktionen hos fynske Focus Advokater. Advokatvirksomheden, der har hovedkontor i Odense, anskaffede for et år siden tre "softwarerobotter" til at automatisere interne sagsgange. Robotterne står for at klare rutinemæssige opgaver og behandle store datamængder og kan derfor være med til at frigive mere tid til advokathusets jurister.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi har de seneste par år forstærket vores indsats omkring digitalisering. Der er virkelig meget at hente her, og vi kan se, at de traditionelle advokatopgaver bliver færre og færre, mens vi – når vi følger med tiden og udvikler os – kan løse flere og helt nye opgaver via digitalisering," siger Tine Seehausen, der er partner og en del af direktionen i Focus Advokater, til mediet.

Tine Seehausen tilføjer dog, at advokatens rolle som rådgiver ikke kan erstattes af robotter. Der vil fortsat være behov for juridiske vurderinger, som bygger på advokaters "erfaring, tværfaglige kompetencer og kommercielle forståelse", mener hun.

Advokatfirmaet har valgt selv at uddanne medarbejdere til at programmere robotterne, så firmaet sparer udgiften ved at købe programmørtimer uden for advokatkontoret.

Digitalisering spiller vigtig rolle

Digitalisering er på agendaen hos mange advokatfirmaer, der afsøger markedet for at finde ud af, hvad der skal til for at holde sig ajour med den teknologiske udvikling. Det gør sig både gældende for ikke at halte efter i konkurrencen og dermed forblive relevante for klienterne samt at kunne spare tid og ressourcer.

Digitalisering og kunstig intelligens er på listen over de tre faktorer, som vil påvirke advokater og juristers rolle mest i de kommende år, fremgår det af rapporten "Fremtidens jurister" fra Karnov Group, som udkom tidligere på måneden.

Focus Advokater løftede sidste år bruttofortjenesten med 18 pct. til 92,3 mio. kr., viser seneste regnskab. Årets resultat landede på 14,6 mio. kr. mod 10 mio. kr. året før, svarende til en stigning på 45 pct.

Advokatfirmaet forventer ifølge regnskabet en fortsat vækst og tilsvarende overskud næste år. Focus Advokater beskæftiger 93 medarbejdere, hvoraf omkring halvdelen er jurister. Partnerkredsen tæller 14 advokater.

Medarbejderne er fordelt på kontorer i Odense, Svendborg, Kolding og København samt i Hamborg, Tyskland. Focus Advokater overtog sidste år Advokatfirmaet Henning Moritzen. Focus betjener primært erhvervslivet.

Nyuddannede jurister: Jurastudiet er ikke fulgt med den digitale udvikling 

Focus Advokater fortsætter væksten

Plesner-partner sætter spørgsmålstegn ved legaltech i ny bog

Stor tiltro til robotter i advokatbranchen – men den digitale jurist er stadig lidt for dum

Amerikansk advokatfirma sætter robotter til at svare på juridiske spørgsmål  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også