AdvokatWatch

Østjysk advokat om kontorer i mindre byer: "Folk vil gerne handle lokalt"

Nyt partnerskab skal styrke Paragraf Advokaternes position i Østjylland, hvor firmaet bevidst placerer sig i de mindre byer. Advokaterne vil i højere grad satse på erhvervsrådgivning fremover, fortæller partner, der mødte sin nye kompagnon ved et tilfælde.

"Folk vil gerne handle lokalt, og vi har bevidst placeret os ude i de mindre byer i nærheden af, hvor folk bor og arbejder, og hvor mange af virksomhederne også ligger," siger advokat Søren Vasegaard Andreasen. | Foto: Anders Bach

Paragraf Advokaterne i Østjylland går fremtiden i møde med en mere erhvervsretlig profil som led i et større fokus på specialisering efter fusionen med Rieck Sørensen Advokater.

"Vi får en størrelse, hvor vi kan dele os op i nogle mere specialiserede teams, og der er et marked for erhvervsrådgivning, som vi ikke har udnyttet endnu. Indtil nu har mange erhvervsdrivende søgt mod de større byer for at få ekspertise, men efterhånden som vi opgraderer, kan vi levere stort set det samme, som mange større firmaer kan, og vi skal nok give slip på opgaven igen, hvis den bliver for stor," siger advokat og partner Søren Vasegaard Andreasen til AdvokatWatch.

Paragraf Advokaterne ejes af advokaterne Søren Vasegaard Andreasen og Lars Rieck Sørensen, efter de to mindre advokatfirmaer smeltede sammen 1. september 2019. Virksomheden tæller 12 medarbejdere, heraf syv jurister.

Fremover bliver medarbejderne i højere grad dedikeret specifikke fagområder, som de kan fordybe sig i. Det drejer sig om fem områder – fast ejendom, erhvervs- og skatteret, lejeret, familie- og privatret samt inkasso.

Skatteret er nyt på det juridiske menukort, som trods et skærpet fokus bevarer klassiske ydelser som testamenter, dødsboer og ægtepagter.

"Når vi er ude i de mindre byer, skal vi også have generalistydelser. Vi skal kunne håndtere det, som hr. og fru Danmark kommer ind med. Det er de borgernære ydelser, som typisk ligger inden for familie- og privatretten."

Mødtes i retten

De østjyske advokater begrunder blandt andet sammenlægningen med, at de vil styrke deres position i Østjylland, hvor firmaet nu har kontorer i Auning, Hadsten, Skødstrup og Hinnerup.

"Folk vil gerne handle lokalt, og vi har bevidst placeret os ude i de mindre byer i nærheden af, hvor folk bor og arbejder, og hvor mange af virksomhederne også ligger," siger Søren Vasegaard Andreasen.

Derudover opstod der en "uhensigtsmæssig flaskehals" for Søren Vasegaard Andreasen som eneejer i forhold til både at være sagsbehandler og administrator. Den skulle løses, hvis der skulle være plads til vækst. Tilfældighederne ville det, at de to nyslåede partnere i februar stod over for hinanden i en sag i landsretten.

"Vi kunne mærke på hinanden, at der stod en ordentlig person på den anden side af bordet, og det gav anledning til, at Lars inviterede sig selv på en kop kaffe, da sagen var slut. Vi snakkede om et muligt samarbejde og kom efterhånden frem til, at det ville give god mening at slå os sammen."

Søren Vasegaard Andreasen (tv.) og Lars Rieck Sørensen er nyt makkerpar i Østjylland. | Foto: Paragraf Advokaterne / PR
Søren Vasegaard Andreasen (tv.) og Lars Rieck Sørensen er nyt makkerpar i Østjylland. | Foto: Paragraf Advokaterne / PR
 

Nu er der rammer til at vokse, og det er ikke utænkeligt, at virksomheden udvider medarbejderstaben.

"Ambitionen er, at vi skal blive flere, efterhånden som det giver mening i forhold til sagsflow og økonomi," siger Søren Vasegaard Andreasen.

Tre af advokatkontorets fire fuldmægtige kan se frem til at blive advokater inden for det næste år. Det er planen at fastholde dem, siger Søren Vasegaard Andreasen, som peger på, at det østjyske advokatfirma i første omgang formentlig kommer til at øge sine juridiske muskler ved at ansætte nye fuldmægtige.

Nyt partnerskab vil styrke lokal forankring i Østjylland

På to år har 13 advokatfirmaer valgt at fusionere: Advokater spår om flere på vej 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier