Brancheforening: Det tager år at genoprette advokaters image

Danske Advokater har som førsteprioritet i 2019 at styrke advokatbranchens omdømme. Men det vil tage flere år, før indsatsen får effekt, siger brancheforeningens adm. direktør Paul Mollerup til Berlingske.
Foto: PR
Foto: PR

Uheldige sager, der har skadet advokatbranchens troværdighed, har stået i kø det seneste års tid, og derfor giver brancheorganisationen Danske Advokater det højeste prioritet at få lappet på omdømmet, hvilket AdvokatWatch omtalte i sidste uge på baggrund af en ny handlingsplan fra organisationen.

Over for Berlingske uddyber Danske Advokaters adm. direktør Paul Mollerup, at udbyttet af indsatsen vil tage tid.

"Vi skyder det her i gang i 2019, og jeg forestiller mig ikke, at det stopper. Jeg tror, at den her samtale er kommet for at blive, og den skal vi bestemt blive ved med at holde levende. Jeg tør ikke sige noget om, hvornår det får effekt. Den slags tager tid. Det kommer til at tage år," siger Paul Mollerup til avisen.

I foreningens handlingsplan lyder det, at "hver gang der er pressehistorier om grådighed, tag-selv-borde, kreativ skatterådgivning og inhabilitet, så lider hele branchens omdømme og afføder et politisk ønske om øget regulering og tilsyn, der også kommer til at ramme alle de, der gør et godt og sobert stykke samfundsnyttigt arbejde hver dag."

"Vi må erkende, at mediernes mekanismer og den politiske kultur er, som den er, og det må vi agere professionelt efter, uanset at vi hellere havde set, at verden var en anden. Det betyder også, at Danske Advokater kan komme i dilemmaer, hvor vi offentligt hurtigt og markant er nødsaget til at komme med udmeldinger, som har til formål at undgå at bringe branchen i miskredit, eller som adresserer en ellers hurtigt eskalerende negativ omtale af branchen," lyder det videre.

Danske Advokater vil lappe på branchens omdømme

Tidligere advokat-formand: Lad ikke klienter med etiske udfordringer suge dig ned

Danske Advokater: Det gavner ikke branchen blot at pege fingre

Danske Advokater: Når én advokat træder ved siden af går det hårdt ud over branchen 

"Jeg ærgrer mig virkelig meget over hver eneste af de enkeltsager om advokater, der har taget overskrifterne"

Erhvervsadvokat griber i egen barm: Vi trækker troværdigheden ned 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også