AdvokatWatch

Anklagemyndigheden vil genskabe tilliden til borgerne

Anklagemyndigheden har fastlagt sin strategi for 2019, hvor målene blandt andet lyder, at myndigheden vil arbejde ud fra et borgerperspektiv, hvor "systemet" aldrig sættes over borgeren. Derudover skal produktiviteten forbedres med 6 pct. i forhold til 2015. 

Rigsadvokat Jan Reckendorff. | Foto: Bjarne Lüthcke/Scanpix

En af anklagemyndighedens mål for i år bliver et større fokus på borgerne, herunder at forbedre kommunikationen og genskabe tilliden til retssystemet. Det fremgår af anklagemyndighedens mål- og resultatplan for 2019, der i fire punkter dikterer myndighedens strategi for i år.

"Anklagemyndigheden skal som offentlig myndighed være åben og transparent, herunder om fejl og om læring af fejl, og den skal løbende være i dialog med samfundet om såvel de konkrete som de generelle sager – også når der er kritik," skriver myndigheden i planen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier