Skatteadvokater går sammen i nyt firma

En række profiler inden for skatterådgivning vil stille fremtidens stærkeste hold til at føre skattesager og har derfor samlet sig under samme fane. "Vi er gået sammen for at gøre vores speciale stærkere," forklarer partner til AdvokatWatch.
De tre profilerede skatteadvokater, der pr. 1. januar 2019 er gået sammen i advokatfirmaet Vistisen Falk Winther. Fra venstre: Niels Winther-Sørensen, Eduardo Vistisen og Christian Falk Hansen. | Foto: PR.
De tre profilerede skatteadvokater, der pr. 1. januar 2019 er gået sammen i advokatfirmaet Vistisen Falk Winther. Fra venstre: Niels Winther-Sørensen, Eduardo Vistisen og Christian Falk Hansen. | Foto: PR.

Skatteadvokaterne Eduardo Vistisen, Christian Falk Hansen og Niels Winther-Sørensen har pr. 1. januar 2019 slået pjalterne sammen i Vistisen Falk Winther Advokatpartnerselskab.

Ambitionen er at skabe det stærkeste team inden for deres niche, som består i at føre skattesager på vegne af skatteydere, forklarer partner Eduardo Vistisen til AdvokatWatch.

Han er medlem af Advokatrådets skatteudvalg og har de sidste syv år drevet selvstændig advokatvirksomhed, hvor han blandt andet har ført flere skattesager ved Højesteret. Nu har han valgt at sige farvel til sin egen forretning for at styrke specialet sammen med sine ligesindede kolleger.

"Det er vigtigt, at man kan tilbyde et stort team til kunderne, og vi trækker på lidt forskellige kompetencer, så vi kan levere et bedre produkt inden for skatteområdet – og noget mere bredde og tyngde i rådgivningen," siger han og tilføjer:

"Der er mange andre, der går sammen for at dække meget bredere, og vi er gået sammen for at gøre vores speciale stærkere."

Erfarne skatterådgivere

Firmaet, der har kontorer i København og Aarhus, er specialiseret i at føre skattesager, men bistår også både virksomheder og privatpersoner med rådgivning og vurdering af skatte- og afgiftsmæssige konsekvenser i særligt komplicerede sager.

40-årige Eduardo Vistisen har også erfaring fra Kromann Reumert og Plesner, mens 43-årige Christian Falk Hansen skifter efter 19 år hos TVC Advokatfirma, hvor han siden 2005 har været partner i firmaets skatteprocesafdeling.

Niels Winther-Sørensen er tidligere professor i skatteret ved Copenhagen Business School (CBS) og har senest været medejer og partner i konsulenthuset PWC. I dag er han desuden formand for Skattelovrådet, som er et udvalg, der blev nedsat af skatteminister Karsten Lauritzen (V) i 2016 med fokus på retssikkerhed.

Ingen betænkeligheder

Det har været i støbeskeen at samle kræfterne i det nye firma i et halvt års tid.

"Vi har overvejet det grundigt og længe. Vi har kendt hinanden gennem mange år, og vi arbejder jo alle med skat, men det var først i sommer, at vi begyndte at lufte tanken, og sammen tror vi på, at vores individuelle styrker og erfaring kan hjælpe vores klienter med at vinde endnu flere skattesager," fortæller Eduardo Vistisen.

I det nye firma slår I jer op på at vinde over skattemyndighederne – og dermed staten – på vegne af skatteyderne, og nu har der været en del opmærksomhed omkring rådgivernes rolle i forbindelse med eksempelvis udbyttesagen. Med de negative historier in mente har I så nogen betænkeligheder eller moralske skrupler med at slå jer op på den her måde?

"Nej, det har vi ikke. For os er det vigtigt, at borgerne har en advokat, når de skal slås mod staten. Det ændrer den diskussion ikke på. Vores speciale er at vinde skattesager, og vi har ikke noget behov for at føre de der sager, som stort set kun består af varm luft, og som med stor sikkerhed bliver skudt ned af domstolene," siger den 40-årige skatteadvokat.

Det fremgår af virksomhedsregistret, at de tre partnere ejer en tredjedel af firmaet hver.

Gangsted Advokatfirma skruer op for vækstmål og advokater 

Justitsministeren vil have myndigheders brug af advokater undersøgt 

Plesner og Kromann Reumert får rygstød i skatteopgør om milliarder  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også