AdvokatWatch

Beierholm går efter opkøb i presset revisorbranche

Hvor andre konsulenthuse har øjnene rettet mod nye forretningsområder inden for jurisk rådgivning, satser Beierholm på opkøb af mindre, lokale revisionshuse samt nye digitale ydelser til kunderne for at følge med markedet.

Beierholm er landets femtestørste revisionshus målt på omsætning. | Foto: PR.

De traditionelle revisorydelser har de seneste år ikke været helt så lukrative, og det har fået revisorbranchen til at bevæge sig ind på området for juridisk rådgivning og dermed gå advokatbranchen i bedene. Men hos landets femtestørste revisionshus – målt på omsætning – følger man ikke denne tendens.

Beierholm har de seneste år rettet fokus mod opkøb af mindre, lokale revisionshuse, og her forventer revisonshuset fortsat at hente en stor del af omsætningen for at følge med konkurrencen, fortæller Kenneth Jensen, adm. direktør i Beierholm, til Insidebusiness.

Deloitte slår tilbage og hyrer folk til juridisk afdeling 

"Vi er jo anderledes end de andre, i og med at vi ikke er et multikonsulenthus i vores del af markedet. Her består vores rådgivning af de specialer og specialister, der er en naturlig følge af vores traditionelle ydelser, og vi ser ikke deciderede konsulentafdelinger blive en del af vores forretning i stort omfang. Det tror vi ikke på. Men hvis der er pres på de traditionelle ydelser, så må vi jo se, hvor der er andet, vi kan udvide," siger Kenneth Jensen til mediet.

Det er blandt andet opkøbet af de mindre revisionshuse, der har bidraget til omsætningsvæksten i Beierholm, der det seneste regnskabsår er steget med 10,2 pct. Derudover bidrager revision stadig med en stor del af omsætningen ifølge Kenneth Jensen. Det er heller ikke presset på revisorydelserne, der er den største udfordring, men derimod det digitale kapløb, forklarer direktøren til Insidebusiness.

Det fik Beierholm til i slutningen af november at lancere en ny online-portal, der skal gøre virksomheders administrative opgaver lettere. Med den nye digitale satsning forventer Beierholm at kunne gå fra en markedsandel på 10 pct. til lidt over 20 pct., fortalte Kenneth Jensen til Børsen i november. Derudover vil den nye service på et år eller to kunne skabe så meget vækst, at firmaet kan øge omsætningen med mindst 100 mio. kr., lød det.

Revisions- og konsulenthuset PWC har opnået en vækst på 32 pct. inden for rådgivningsforretningen, viste seneste årsrapport. Det samme kunne ses hos Deloitte, hvor væksten er drevet af fremgang inden for rådgivning. Revisionsområdet var det eneste område med tilbagegang, og mens revision for fem år siden udgjorde halvdelen af forretningen, udgør det i dag 38 pct., fremgik det af seneste årsrapport fra Deloitte.

Beierholm går efter at fordoble sin markedsandel inden for to år

Storstilet juridisk satsning hos PWC ramt af tilbageslag – nøgleperson låst

KPMG opruster massivt i juridiske afdelinger verden over

Medie: Revisionsfirmaer vil adskille rådgivning fra revision

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier