AdvokatWatch

PWC dropper nyt hovedsæde til 1,6 mia. kr.

Et nyt hovedsæde, som ejendomsselskabet Jeudan skulle stå for at opføre, bliver ikke til noget. Parterne har forhandlet siden sommer, men har ikke kunnet blive enige.

Foto: PR-visualisering.

En aftale mellem ejendomsselskabet Jeudan og konsulenthuset PWC om et milliarddyrt kontordomicil er gået i vasken.

I en meddelelse oplyser Jeudan torsdag, at planerne om at skyde 1,6 mia. kr. i en nyopført kontorbygning til PWC på Marmormolen i København ikke bliver til noget alligevel.

"Jeudan og PWC har i dag afbrudt disse drøftelser uden resultat," fremgår af en kortfattet børsmeddelelse fra Jeudan.

Ifølge en pressemeddelelse fra PWC skyldes beslutningen, at konsulenthuset har valgt at blive i sit nuværende danske hovedsæde på Strandvejen i Hellerup.

"PWC har tidligere offentliggjort planer om at flytte hovedkontoret fra Strandvejen i Hellerup til Marmormolen i Nordhavnen i 2020, hvor der også er godkendt et domicilprojekt af Københavns Kommune. Vurderingen er for nærværende, at vi tidligst vil kunne flytte ind i slutningen af 2022. Dette sammenholdt med afvejning af projektets økonomi og risici bevirker, at PWC har valgt en anden løsning," fremgår det af meddelelsen.

PWC oplyser, at man i stedet vil modernisere det nuværende hovedsæde og helt eller delvist flytte ind i lokaler ved siden af.

"Strandvejen 44 er en rigtig god lokation, og da vi oplever et akut pladsbehov og med en tilgang på over 300 PWC’ere i Hellerup alene over de seneste par år, mener vi ikke, at en endelig løsning herpå kan udskydes i 4 år. Vi har derfor valgt en anden løsning, hvor vi investerer i at modernisere Strandvejen 44 og som en ny mulighed helt eller delvist flytter ind i et af Punkthusene ved siden af vores eksisterende domicil," siger Pernille Stokholm Bøg, marketing- og kommunikationschef i PWC, i meddelelsen og fortsætter:

"Vi ser frem til hurtigst muligt at få skabt tidssvarende rammer for vores medarbejdere og partnere, og vi vil hurtigst muligt arbejde på de konkrete planer for moderniseringen sammen med dygtige kompetencer udefra."

Jeudan og PWC underskrev en hensigtserklæring i sommer og har siden forhandlet om en endelig aftale. Det er dog ikke lykkes at blive enige, og derfor er samarbejdet nu skrinlagt.

Det var planen, at det 40.000 kvm store kontordomicil skulle være klar til indflytning i 2022.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier