Statens udgifter til Kammeradvokaten slår ny rekord

Staten købte ydelser hos Kammeradvokaten for næsten en halv milliard kr. sidste år. Det er en vækst på 6 pct., på trods af at regeringen vil fjerne advokatfirmaet som eneleverandør til staten.
Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V). | Foto: PR/Finansministeriet
Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V). | Foto: PR/Finansministeriet

På trods af at minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) i efteråret varslede et opgør med Kammeradvokatens rolle som eneleverandør af juridiske ydelser til staten, er regningen i 2017 ifølge tal fra Moderniseringsstyrelsen nået op på 458 mio. kr.

Det skriver Berlingske.

Det er en stigning på 6 pct. i forhold til niveauet i 2016 og ny rekord i statens udgifter til Kammeradvokaten, også kendt som advokatfirmaet Poul Schmith. Siden 2009 er Kammeradvokatens omsætning hos staten næsten fordoblet fra 235 mio. kr.

"Vi har taget en række større initiativer, og jeg har indskærpet, at alle ministerier skal se kritisk på deres forbrug af Kammeradvokaten. Det er utilfredsstillende at se, at forbruget af Kammeradvokaten er steget i 2017. Staten skal derfor se kritisk på sine indkøbsvaner og brug af Kammeradvokaten, for skatteborgernes penge skal bruges, hvor de rækker længst," skriver Sophie Løhde i en mail til Berlingske.

En kammeradvokataftale fra 2015 under daværende finansminister Bjarne Corydon (S) skulle blandt andet give større gennemsigtighed i Kammeradvokatens afregning med staten og åbne døre for andre advokatfirmaer, ligesom Sophie Løhde ad to omgange har fjernet opgaver fra Kammeradvokatens bord for enten at sende dem i udbud eller lade staten løse opgaverne selv.

Kammeradvokaten kan miste 70 mio. kr. i statslig omsætning

Bech-Bruun skærper det digitale kapløb med Kammeradvokaten 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også