AdvokatWatch

Horten og Kromann Reumert i kamp om Ørsted-navnet

Efterkommere af H.C. Ørsted vil ikke finde sig i, at det tidligere Dong har skiftet navn til Ørsted og er derfor klar til at gå rettens vej for at få selskabet til at droppe navnet. To af Danmarks største advokathuse repræsenterer parterne.

Foto: Ørsted PR

Det var under pomp og pragt, at den adm. direktør Henrik Poulsen i oktober sidste år kunne løfte sløret for Dongs nye navn Ørsted.

Men navnevalget er ikke faldet i god jord hos efterkommerne af H.C Ørsted, der nu er klar til at gå rettens vej for at få Danmarks største energiselskab til at droppe navnet. Det skriver Berlingske Business.

Ifølge mediet har H.C. Ørsteds tiptipoldebarn Søren Peter Ørsted sammen med sin søn og søster hyret Jens Jakob Bugge fra Horten, der ”meget snart vil indlevere en stævning hos Sø- og Handelsretten."

Søren Peter Ørsted mener ikke, at det er lovligt for Dong at registrere Ørsted som varemærke med henvisning til de love, der beskytter slægtsnævne i at blive brugt af virksomheder.

I det modsatte juridiske ringhjørne står Kromann Reumert med advokat Frank Bøggild. Han henviser i et brev, som Berlingske Business har set, til, at Dong har været i sin gode ret til at tage navnet Ørsted, fordi der er mere end 30 personer i Danmark med det efternavn. Han gør desuden opmærksom på, at Patent- og Varemærkestyrelsen for nylig har genbekræftet "30-personers-reglen" over for advokatkontoret. Hos Horten mener man dog, at grænsen er på 2000 personer jævnfør navneloven fra 2006.

Frank Bøggild fra Kromann Reumert påpeger desuden i førnævnte brev, at Dongs nye navn er en direkte reference til H. C. Ørsted – og ikke slægtsnavnet Ørsted.

 Kammeradvokaten rejser voldgiftssag for universitetsbyggeri 

 Advokater anklages for at købe forsvarerjob

 Advokat har hevet TV 2 i retten for programmer om samværssager 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier