Gorrissen Federspiel og DLA Piper gransker fly-konkurs

Advokater fra to af landets største advokathuse skal rydde op i konkursboet efter det danske luftfartsselskab Jet Time. "Det er en anderledes sag," siger kurator til Børsen.
Advokat Morten Jakobsen forventer, at det vil tage omkring et halvt år at rydde op i konkursboet. | Foto: Erik Refner / Jet Time / PR
Advokat Morten Jakobsen forventer, at det vil tage omkring et halvt år at rydde op i konkursboet. | Foto: Erik Refner / Jet Time / PR

Det er de to advokater og partnere Morten Jakobsen og Henrik Sjørslev fra henholdsvis Gorrissen Federspiel og DLA Piper, der er indsat som kuratorer, efter det danske luftfartsselskab Jet Time tirsdag annoncerede, at firmaet ville begære sig konkurs. Det skriver Børsen.

Advokaterne vil ifølge mediet blandt andet se på, om der er tale om kritisable transaktioner lige før konkursen, da flyselskabet og dets ejer, Lars Thuesen, har overført aktiviteter – blandt andet fem fly og driftstilladelsen til at drive et flyselskab – til et nyt firma ved navn Jettime.

"Det er en anderledes sag, idet der er lavet disse transaktioner umiddelbart før nedlukningen. Når man sælger aktiver videre til et nyt selskab på den måde, så skal vi som kuratorer undersøge, om det er foregået på korrekt vis. Vi skal udfordre beslutningerne og finde ud af, om det er sket til de rigtige priser," siger Morten Jakobsen til Børsen.

Advokaten forventer, at det vil tage omkring et halvt år at rydde op i konkursboet.

I en pressemeddelelse forklarer charterflyselskabet, at det er den verdensomspændende coronapandemi, der har "tvunget Jet Time til at indgive sin egen konkursbegæring".

I juni gennemførte ledelsen den største fyringsrunde i virksomhedens historie, hvor 92 pct. af medarbejderne i Danmark blev fyret. Men ikke desto mindre stod virksomheden ikke til at redde, udtrykker ledelsen i meddelelsen:

"Med visheden om, at den vigtige højsæsonsomsætning på 800 mio. kr. i sommermånederne helt udebliver på grund af de restriktive rejsevejledninger og manglende efterspørgsel, så forsvandt gradvist optimismen for Jet Times overlevelse."

Flysager vælter ind i landets byretter med uformindsket styrke

Flysagerne vælter ind i landets byretter: "Det giver et betydeligt ekstra arbejdspres" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også