AdvokatWatch

Amerikansk tilsynsafgørelse afslører mangler i advokatundersøgelse af Danske Bank

Der er flere huller i undersøgelsen af Danske Bank udarbejdet af Bruun & Hjejle, viser en ny afgørelse fra finanstilsynet i New York ifølge Berlingske.

Foto: PR

Storbanken Deutsche Bank har fået en hvidvaskbøde på 150 mio. dollar af finanstilsynet i New York for ikke at have reageret på flere alvorlige forhold og detaljer, som banken blev bekendt med i forbindelse med hvidvasksagen i Danske Bank, skriver Berlingske.

De nye detaljer i afgørelsen fra finanstilsynet er ikke blevet nævnt i advokatundersøgelsen af Danske Bank, der blev udarbejdet af Bruun & Hjejle og offentliggjort i 2018, og det møder kritik og undren fra flere hvidvaskeksperter.

"Man kan jo ikke lade være med at spekulere på, om der kan være andre relevante oplysninger, som mangler i Bruun & Hjejles rapport," siger Jakob Dedenroth Bernhoft, der arbejder med at bekæmpe hvidvask og har stiftet firmaet Revisorjura, til mediet.

Bruun & Hjejle har ikke ønsket at udtale sig til Berlingske.

Det er ikke første gang, advokatundersøgelsen modtager kritik. I april afslørede en hvidvaskrapport fra advokatfirmaet Clifford Chance vedrørende Swedbank flere mangler i advokatundersøgelsen af Danske Bank.

Der blev brugt 200 mio. kr. på at undersøge Danske Bank i 2018 – det er dog uvist, hvor stor en andel af beløbet der havnede i pengekassen hos Bruun & Hjejle.

Søgsmål mod Danske Bank er vokset med knap en halv milliard

Ny hvidvaskrapport blotlægger mangler i advokatundersøgelse af Danske Bank

Advokatundersøgelser med til at løfte Bruun & Hjejles omsætning over en halv milliard 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier