AdvokatWatch

Amerikansk tilsynsafgørelse afslører mangler i advokatundersøgelse af Danske Bank

Der er flere huller i undersøgelsen af Danske Bank udarbejdet af Bruun & Hjejle, viser en ny afgørelse fra finanstilsynet i New York ifølge Berlingske.

Foto: PR

Storbanken Deutsche Bank har fået en hvidvaskbøde på 150 mio. dollar af finanstilsynet i New York for ikke at have reageret på flere alvorlige forhold og detaljer, som banken blev bekendt med i forbindelse med hvidvasksagen i Danske Bank, skriver Berlingske.

De nye detaljer i afgørelsen fra finanstilsynet er ikke blevet nævnt i advokatundersøgelsen af Danske Bank, der blev udarbejdet af Bruun & Hjejle og offentliggjort i 2018, og det møder kritik og undren fra flere hvidvaskeksperter.

"Man kan jo ikke lade være med at spekulere på, om der kan være andre relevante oplysninger, som mangler i Bruun & Hjejles rapport," siger Jakob Dedenroth Bernhoft, der arbejder med at bekæmpe hvidvask og har stiftet firmaet Revisorjura, til mediet.

Bruun & Hjejle har ikke ønsket at udtale sig til Berlingske.

Det er ikke første gang, advokatundersøgelsen modtager kritik. I april afslørede en hvidvaskrapport fra advokatfirmaet Clifford Chance vedrørende Swedbank flere mangler i advokatundersøgelsen af Danske Bank.

Der blev brugt 200 mio. kr. på at undersøge Danske Bank i 2018 – det er dog uvist, hvor stor en andel af beløbet der havnede i pengekassen hos Bruun & Hjejle.

Søgsmål mod Danske Bank er vokset med knap en halv milliard

Ny hvidvaskrapport blotlægger mangler i advokatundersøgelse af Danske Bank

Advokatundersøgelser med til at løfte Bruun & Hjejles omsætning over en halv milliard

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier