AdvokatWatch

Tiltalte skal sidde fængslet i to år mens de venter på dom

11 tiltalte i stor bandesag skal være varetægtsfængslet frem til dommen, der bliver et halvt år forsinket på grund af corona.

Dommen i bandesagen var oprindeligt ventet i maj i år, da sagen i marts blev udskudt på grund af coronakrisen. | Foto: ANTHON UNGER

Dommen i en omfattende bandesag i Københavns Byret er blevet forsinket i et halvt år på grund af coronakrisen.

Og nu står det klart, at 11 af de 14 tiltalte skal sidde varetægtsfængslet frem til i hvert fald sidst på efteråret.

Således har Københavns Byret valgt at varetægtsfængsle dem frem til dom, og Østre Landsret har blåstemplet to af fængslingerne, som var kæret til landsretten. Det oplyser anklager Laura Birch.

Retssagen var godt i gang, og dommen var oprindeligt ventet i maj i år, da sagen i marts blev udskudt på grund af coronakrisen. Da var der afholdt 21 af 35 planlagte retsmøder i sagen.

Mange af de tiltalte har siddet varetægtsfængslet siden september 2018.

I sagen ventes det nu, at byretten afgør, om de tiltalte er skyldige i slutningen af november, mens en eventuel straf ventes først i det nye år.

De tiltalte så dog på et tidspunkt ud til at skulle vente i endnu længere tid på dommen.

I første omgang besluttede Københavns Byret, at sagen først skulle genoptages i januar 2021 med ventet dom i april. Det var både anklager og forsvarere utilfredse med, og de bad Østre Landsret se på sagen.

Den sendte sagen tilbage til Københavns Byret med besked om, at den skulle berammes på ny. Her blev de nye datoer besluttet. Der er taget flere weekender i brug, og sagen kan nu genoptages 21. august.

Laura Birch fortæller, at de mangler at afhøre nogle vidner i retten.

"Vi er nået til de sidste par dage med vidner. Så har vi en del dokumentation, og så skal vi i anklagemyndigheden procedere søndag 4. oktober," siger anklageren.

Herefter skal forsvarerne procedere - altså udlægge hvordan de mener, at retten skal se på sagen.

I alt er 14 mænd tiltalt i sagen. Den handler om flere drabsforsøg og om våbenbesiddelse i bandemiljøet. De anklagede tilhører ifølge anklagemyndigheden kredsen omkring banden Brothas.

Foruden de 11, der er varetægtsfængslet i denne sag, sidder en 12. af de tiltalte fængslet i forbindelse med en anden sag.

Forsvarere slipper andre sager for at få corona-afbrudt bandesag i mål

Landsret beder byret om at afslutte stor bandesag hurtigere

Byret venter på landsret i opgør om udsættelse af bandesag

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier