Efterforskning af fyret chef i Rigspolitiet genoptages

Københavns Politi meddelte ellers i november, at der ikke kunne rejses tiltale i sagen, hvor tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen blandt andet blev efterforsket for bestikkelse.
"Som part i sagen er vi blevet gjort bekendt med nye oplysninger i efterforskningen. Det har givet anledning til, at vi ønsker sagen genoptaget," siger Thomas Østrup, koncernstyringsdirektør i Rigspolitiet | Foto: Rigspolitiet
"Som part i sagen er vi blevet gjort bekendt med nye oplysninger i efterforskningen. Det har givet anledning til, at vi ønsker sagen genoptaget," siger Thomas Østrup, koncernstyringsdirektør i Rigspolitiet | Foto: Rigspolitiet
Af B.T. formidlet af Ritzaus Bureau

Efterforskningen af tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen genoptages.

Det skriver bt.dk.

Københavns Politi meddelte ellers i november, at der ikke kunne rejses tiltale i sagen, hvor Bettina Jensen blandt andet blev efterforsket for bestikkelse.

Rigspolitiet – der anmeldte Bettina Jensen – klagede til Rigsadvokaten, der nu har bedt Københavns Politi genoptage efterforskningen.

"Som part i sagen er vi blevet gjort bekendt med nye oplysninger i efterforskningen. Det har givet anledning til, at vi ønsker sagen genoptaget. Jeg kan ikke kommentere yderligere på grund af den konkrete efterforskning," siger Thomas Østrup, koncernstyringsdirektør i Rigspolitiet, til B.T.

Baggrunden for efterforskningen er B.T.s afdækning af, at Bettina Jensen blandt andet forgyldte to veninder med lukrative kontrakter uden om de lovpligtige udbud.

Bettina Jensen blev i februar 2017 afskediget og efterfølgende politianmeldt af Rigspolitiet.

Som tidligere afdækket i B.T. købte Bettina Jensen som chef for Koncernservice i Rigspolitiet bistand fra tre konsulenter for 43,3 millioner kroner på blot tre år fra 2011 til 2013.

Opgaverne kom ikke i de lovpligtige udbud, og store udbetalinger på op til 4,5 millioner kroner på bare et halvt år fik eksperter til at undre sig.

Siden B.T.'s første afdækning af sagen i 2016 er der blevet lavet tre uafhængige rapporter.

(Denne artikel er formidlet af Ritzaus Bureau på vegne af B.T.)

Chef i Rigspolitiet slipper for straffesag om bestikkelse

Kammeradvokaten skal undersøge sag om vennetjenester i Rigspolitiet  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også