AdvokatWatch

Efterforskning af fyret chef i Rigspolitiet genoptages

Københavns Politi meddelte ellers i november, at der ikke kunne rejses tiltale i sagen, hvor tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen blandt andet blev efterforsket for bestikkelse.

"Som part i sagen er vi blevet gjort bekendt med nye oplysninger i efterforskningen. Det har givet anledning til, at vi ønsker sagen genoptaget," siger Thomas Østrup, koncernstyringsdirektør i Rigspolitiet | Foto: Rigspolitiet

Efterforskningen af tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen genoptages.

Det skriver bt.dk.

Københavns Politi meddelte ellers i november, at der ikke kunne rejses tiltale i sagen, hvor Bettina Jensen blandt andet blev efterforsket for bestikkelse.

Rigspolitiet – der anmeldte Bettina Jensen – klagede til Rigsadvokaten, der nu har bedt Københavns Politi genoptage efterforskningen.

"Som part i sagen er vi blevet gjort bekendt med nye oplysninger i efterforskningen. Det har givet anledning til, at vi ønsker sagen genoptaget. Jeg kan ikke kommentere yderligere på grund af den konkrete efterforskning," siger Thomas Østrup, koncernstyringsdirektør i Rigspolitiet, til B.T.

Baggrunden for efterforskningen er B.T.s afdækning af, at Bettina Jensen blandt andet forgyldte to veninder med lukrative kontrakter uden om de lovpligtige udbud.

Bettina Jensen blev i februar 2017 afskediget og efterfølgende politianmeldt af Rigspolitiet.

Som tidligere afdækket i B.T. købte Bettina Jensen som chef for Koncernservice i Rigspolitiet bistand fra tre konsulenter for 43,3 millioner kroner på blot tre år fra 2011 til 2013.

Opgaverne kom ikke i de lovpligtige udbud, og store udbetalinger på op til 4,5 millioner kroner på bare et halvt år fik eksperter til at undre sig.

Siden B.T.'s første afdækning af sagen i 2016 er der blevet lavet tre uafhængige rapporter.

(Denne artikel er formidlet af Ritzaus Bureau på vegne af B.T.)

Chef i Rigspolitiet slipper for straffesag om bestikkelse

Kammeradvokaten skal undersøge sag om vennetjenester i Rigspolitiet  

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier