AdvokatWatch

Afdød næstformand i Roskilde Bank kan ikke forsvares i millionsøgsmål fra staten

Den tidligere næstformand i Roskilde Bank Niels Krüger er blevet nægtet fri proces i statens søgsmål mod ham på 667 mio. kr. Grundet millionkravet er boet ikke i stand til at hyre en forsvarsadvokat, skriver Berlingske.

Niels Erik Quist Krüger. | Foto: Jens Dresling

Den langvarige retssag mod den tidligere ledelse i Roskilde Bank har fået endnu en krølle. Den tidligere næstformand i banken Niels Krüger gik bort i 2018, og nu er hans bo ude af stand til at forsvare ham i søgsmålet på 667 mio. kr. fra Finansiel Stabilitet, der rydder op efter finanskrisen i 2008 for staten. Det skriver Berlingske.

Baggrunden er, at Krüger er blevet nægtet fri proces, hvor staten betaler retsafgiften og salæret til advokaten, af både Civilstyrelsen og Procesbevillingsnævnet under Justitsministeriet. Grundet det trecifrede millionkrav fra staten er boet erklæret insolvent og kan dermed ikke hyre et forsvar til den afdøde næstformand.

"Niels Krüger nægtes fri proces, til trods for at han og den øvrige Roskilde Bank-bankledelse vandt sagen mod Finansiel Stabilitet i Østre Landsret i 2017. Hvordan kan det ske, at landsretten frifinder en mand, hvorefter staten bestemmer, at han ikke må forsvare sig i Højesteret? Jeg kan ikke fatte det," siger advokat Allan Ohms, som bestyrer boet efter Niels Krüger, ifølge mediet.

Roskilde Banks ledelse blev i 2010 stævnet af Finansiel Stabilitet. Selskabet tabte overraskende sagen i Østre Landsret i 2017, men ankede dommen til Højesteret, hvor Niels Krüger ser ud til at være uden forsvar.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Advokat kritiserer Civilstyrelsen om bevilling af fri proces: "Grænsende til absurd"

Finansiel Stabilitet kritiserer advokater: "Vi har haft samtaler af alvorlig karakter" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier