Bech-Bruun hyret til at vurdere kommunes handlinger

Efter kritik fra blandt andet et medlem af kommunalbestyrelsen har Hørsholm Kommune hyret advokatfirmaet Bech-Bruun til at udarbejde en advokatundersøgelse. Den skal give afklaring om, hvorvidt kommunen har handlet i strid med planloven.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Advokatfirmaet Bech-Bruun er hyret ind for at give en uvildig vurdering af, om Hørsholm Kommune i to sager har handlet i strid med loven. Det skriver Ugebladet Hørsholm.

Bech-Bruun skal i løbet af den næste måned tage stilling til, om Hørsholm Kommune har forbrudt sig mod planloven i forbindelse med arealoverførsler, og dermed bidraget til "ulovlige etableringer af nye byggegrunde, der er alt for små til de gældende lokalplaners krav", skriver mediet.

Det er blandt andet Anne Ehrenreich, der er medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse for Venstre, og fem borgere, der har startet en underskriftindsamling, som mener, at kommunen er i færd med at bryde loven.

"Vi har selv opfattelsen af, at vi har handlet lovligt. Men når medlemmer af kommunalbestyrelsen rejser tvivl om det, må vi yde den service at få det afklaret," siger Ole Stilling, direktør for by og ejendomsudvikling, til Ugebladet.

Frederiksberg Kommune fyrer DLA Piper

Kommunes advokatregning runder 1 mio. kr. i mislykket udbud

Byrådsmedlemmer i Sønderborg kritiserer Hortens rådgivning: "Spild af penge"

Kommune skifter kurs – vil invitere flere advokatfirmaer indenfor 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også