AdvokatWatch

Medie: Juridisk chef i forvaltning belastes af intern mail om advokatindkøb

Nye oplysninger om advokatindkøb i Københavns Kommune bestyrker mistanke om, at højt placeret chef har trukket i trådene, da Nielsen Nørager-advokat blev tildelt indbringende opgaver, skriver B.T. Kommunen afviser påstand.

Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix/Anne Bæk / STF

Københavns Kommune nægter, at juridisk chef i Teknik- og Miljøforvaltningen Malene Møller Ruszkai er ansvarlig for at hyre advokat Anders Valentiner-Branth fra advokafirmaet Nielsen-Nørager, selv om hendes navn står på fakturaerne i en lang række sager.

Derudover skal et møde mellem forvaltningen og to advokater fra Nielsen Nørager vedrørende en lukrativ opgave være kommet i stand efter aftale med netop Malene Møller Ruszkai, viser intern mail. Det skriver B.T.

Avisen har tidligere fortalt, at Anders Valentiner-Branth og Nielsen Nørager fra 2016-2018 fik honorarer på 14,8 mio. kr. af Teknik- og Miljøforvaltningen, uden advokatopgaverne kom i udbud, hvilket ifølge specialister i udbudsret var i strid med udbudsloven, og uden skriftlige kontrakter.

"Det viser chefjuristens ansvar, og sagen ser mere og mere alvorlig ud. Der er i den grad brug for at få belyst, om der er foregået noget, som ikke må finde sted. Og jeg mener også, at der skal placeres et ansvar for, at advokaten er hyret for så mange penge på så kort tid helt uden skriftlige kontrakter og uden udbud," siger Finn Rudaizky, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget for Dansk Folkeparti, til avisen.

Ifølge Københavns Kommune er der intet fordækt i sagen, fordi det er de forskellige afdelinger i forvaltningen – blandt andet Byens Drift og Byens Udvikling – der står for at købe advokatydelserne. Og mens Malene Møller Ruszkai har en rådgivende funktion, når der skal hyres eksterne advokater, har hun ikke beslutningskompetence over for centrene, lyder det fra forvaltningen til B.T.

"Der har været en række udfordringer med Teknik- og Miljøforvaltningens praksis i forbindelse med indkøb af advokatydelser. Det skal der rettes op på, og derfor har vi indført nye procedurer for indkøb af advokatydelser. I den konkrete sag kan vi dog dokumentere, at Byens Drift er ansvarlig for indkøb af langt størsteparten af advokatydelserne fra Nielsen Nørager, hvorfor vi må afvise B.T.s påstand om, at ansvaret ligger hos enhedschef Malene Møller Ruszkai," siger Michel Schilling, der er direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Forvaltning skal stå skoleret om advokatindkøb

Specialister i udbudsret: Kommune har hyret advokatfirma i strid med udbudsloven 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier