AdvokatWatch

Mindretal i nævn: Bøderamte advokater kunne ikke sikre sig mod dobbeltrolle

Et splittet Advokatnævn afgjorde i starten af juli, at fire advokater fra Bech-Bruun brød de advokatetiske regler i udbytteskattesagen, da de havde haft en dobbeltrolle. Seks ud af nævnets 15 medlemmer mener dog, at advokaterne holdt sig på den rigtige side af stregen, da de ikke havde reel mulighed for at sikre sig mod at havne i en dobbeltrolle.

De fire advokater, som er blevet dømt for at have tilsidesat god advokatskik i udbytteskattesagen, burde ikke være blevet dømt, mener seks ud af Advokatnævnets 15 medlemmer. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

De fire advokater fra Bech-Bruun, som var hovedansvarlige for firmaets undersøgelse af udbytteskattesagen og som 4. juli blev pålagt bøder af Advokatnævnet for at have tilsidesat god advokatskik, burde have haft en anden skæbne, mener seks ud af Advokatnævnets 15 medlemmer.

De seks medlemmer anfører i afgørelsen, som AdvokatWatch har fået aktindsigt i, at Skatteministeriet ikke ønskede at udlevere en liste over selskaber og personer, der var mistænkt for at være involveret i den formodede svindel med udbytteskat, som anslås at have kostet statskassen 12,7 mia. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier